Forside * Nyheder

Samsung planlægger ”usynligt” selfie-kamera under skærmen

-

Kamerahak og kamerahuller vil formentlig være en parentes i smartphone-historien om et par år.

I går kunne vi skrive om, hvordan en repræsentant for kinesiske Vivo kraftigt antydede, at firmaet snart var klar med selfie-kameraer under skærmen, sådan at der ikke længere var behov for hverken pop-op-løsninger eller udskæringer til disse kameraer.

Annonce:

I dag kommer så nyheden om at Samsung allerede har lagt en sådan teknologi ind i sin roadmap. Journalister fra det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap har talt med Samsungs forsknings- og udviklingschef på display-området, Yang Byung-duk.

Han bekræfter, at det rent faktisk godt kan lade sig gøre rent teknisk at putte kameraet under displayet og stadig få fornuftige selfie-billeder ud af det, til trods for al den aktivitet der vil ske foran linsen i sådan en situation:

”Teknologien kan nå et punkt, hvor kamera-hullet er usynligt uden at det påvirker kameraets funktion på nogen som helst måde” hedder det fra forsknings- og udviklingschefen. Han bekræfter samtidig at Samsung arbejder på en smartphone, der har en sådan ”perfekt, fuld skærm” på fronten uden kamerahak eller – huller.

Kommer først om 2-3 år

Det bliver dog ikke lige med det samme, at Samsung kommer med en sådan smartphone. Den sydkoreanske version af teknologien er ikke klar endnu. Men vi behøver ikke nødvendigvis komme til at vente længe.

Yang siger nemlig, at det ”ikke er muligt” at sende sådan sådan en skærm på markedet indenfor de næste 1-2 år. Det siger formentlig mere om, at teknologien eksisterer, men stadig skal testes yderligere og er for dyr til at sætte i masseproduktion på nuværende tidspunkt.

I mellemtiden kan Samsung dog nå at blive overhalet indenom at f.eks. førnævnte Vivo, hvis vi taler om en tidsperiode på 2-3 år. Det er sket før, at kinesiske producenter har lanceret smartphones med teknologiske nyskabelser et års tid før de sydkoreanske og amerikanske producenter er klar.

Yangs udtalelser til Yonhap er i øvrigt bekræftelse af antydninger, der kom sidste år i oktober under SDC, hvor Recordere også var til stede. Det skete ved en præsentation, der viste forskellige nye skærmformater frem og hvor kamerahul-konceptet også dukkede op første gang.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.