Forside Baggrund

Kendt anmelder sammenligner QLED med OLED

-
Vincent Teoh fra HDTVtest sammenligner QLED og OLED TV. Screenshot fra YouTube

HDTVtest sammenligner 2019-modellerne: Samsung Q90R QLED TV og LG C9 OLED TV

Som vi skrev den anden dag, så er det QLED-varianten af LCD TV der sælger bedst af de to konkurrerende skærmteknologier. Samsung sælger flere QLED TV end de fem største OLED TV-producenter tilsammen sælger af OLED TV.

Indenfor QLED er der dog også flere prispunkter, kvaliteter og størrelser fra 43″ op til 98″, hvor OLED begrænser sig til premium TV fra 55-77″.

Annonce:

Men hvordan er QLED og OLED head-to-head i år, hvis to sammenlignelige TV stilles op side om side, og vurderes af en anerkendt tv-anmelder og -kalibrator?

Vincent Teoh fra HDTVtest fik en engelsk radio-tv-forhandler til at sponsorere en testopstilling, med på den ene side 2019-modellen Samsung Q90R QLED TV og på den anden side 2019-modellen LG C9 OLED TV. Begge TV i 65″.

Til sammenligningen blev begge TV kalibreret i både SDR (standard tv dynamik) og HDR (high dynamic range). I videoen der gennemgår anmelder hans observationer på de to tv-modeller.

Konklusionen ender ud med at begge er gode TV og hvilket der vælges må afhænge af brugsmønster og personlige preferencer.

Samsung Q90R QLED vurderes et bedre valg til rum med dagslys, da der er mere lys på skærmen og Samsungs skærmfilter er god til at minimere genskin og refleksioner.

LC C9 har mere genskin og refleksioner i skærmen grundet beskyttelsesglasset foran selve panelet, og er derfor bedre i mørke rum hvor OLEDs gode sortgengivelse, højere kontrast og mere nøjagtig farvegengivelse bedre kan nydes. Han påpeger dog at forskellen i sort ikke længere opleves så stor grundet Samsungs seneste local dimming bagbelysning.

Derudover fremhæver Vincent Teoh at LG understøtter Dolby Vision, som p.t. er mere udbredt til HDR end det åbne HDR10+ format som Samsung understøtter.

Det fremhæves også at LG OLED får understøttese for fuld HDMI 2.1 hastighed gennem en softwareopdatering, samt at LG OLED er billigere end Samsung QLED, på disse modeller. I Storbritanien er prisforskellen dog hele £500 (4.230 kroner) hvor forskellen herhjemme er nede på 2.000 kroner, i vejledende udsalgspriser.

Vejledende danske pris på LG OLED65C9 er kr. 25.990,- (se dagspris) mens vejledende danske pris på Samsung QE65Q90 er kr. 27.990,- (se dagspris).

Den 15 minutter lange video, der dykker ned i forskellene mellem Samsungs 2019 QLED og LGs 2019 OLED, kan ses på HDTVtests kanal på YouTube:

 

 

Se også

Danske priser på LG 2019 OLED TV

Alt om Samsungs 2019 TV-modeller (med priser)

 

Annonce:
Forrige artikelQLED sælger bedre end OLED
Næste artikelNu mærker Huawei presset: Skruer ned for produktionen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.