Forside * Nyheder

Nogen har downloaded alle udsendelser fra Radio24syv

-

Tre IT-kyndige står bag et privat arkiv over alle udsendelser fra Radio24syv

Radio24syv står til lukning per 31/10. Der overdrages sendetilladelsen til den nye Radio4. Til det sidste var der et håb om at kanalen kunne fortsætte som DAB+ kanal istedet, men det udbud gik istedet til kanalen Loud, som vil være en taleradio for de unge.

Annonce:

Nogle politikere ser gerne at det udbud om kanalen på DAB+ går om, efter tvivl om den metode Radio- og tv-nævnet har anvendt til at vælge ud fra. Men spørgsmålet er om det får nogen betydning for lukningen af Radio24syv, der her d. 1. november står uden sendetilladelse og penge.

Flere har spurgt til hvad der kommer til at ske med arkivet fra Radio24syv. Alle de 8 års udsendelser, som danskerne har betalt for over licensen.

Radio24syv har lovet en afklaring på dette i næste uge, inden de lukker ned; Men nu har tre IT-kyndige taget sagen i egen hånd, og sikret sig en kopi af alle 8 års radioudsendelser fra 24syv.

 

Hjælp med at hente hele Radio24syv

For at kunne nå at downloade alt inden deadline for lukningen bad de om hjælp. Via en hjemmeside, sat op til formålet, kunne man hente en tilfældig udsendelse, som endnu ikke var downloaded, og uploade den til bagmændenes server.

Det hele var automatiseret, så man bare skulle trykke på en knap for at hente et enkelt radioprogram ned som podcast og videresende det til arkivserveren. Det var der mere end 2.000 som deltog i, og et døgn senere var alle Radio24syvs udsendelser hentet ned og arkiveret – men ikke offentliggjort.

 

Radio24syv: Piratkopiering

Afgående direktør for Radio24syv, Jørgen Ramskov, tager afstand fra det private projekt.

“Det er helt og aldeles piratkopiering, og det tager vi afstand fra. Var vi blevet spurgt, havde vi sagt nej – det er en helt vild krænkelse af ophavsret i forhold til Radio24syv, Koda, Gramex og andre med rettigheder i materialet,” skriver Jørgen Ramskov i en mail til MediaWatch.

 

Bagmænd: Uheldig drejning

Hos bagmændene ærgrer det at sagen har taget drejning mod piratkopiering.

“Det er jo soleklart, at man ikke bare kan tilgængeliggøre alle de her podcast uden at have sit på det tørre i forhold til ophavsret og rettighedshavere. Så selvfølgelig skulle Berlingske og Radio24syv høres, hvis vi skulle offentliggøre det”, fortæller en af bagmændene, Jens Christian Hillerup, til MediaWatch, og fortsætter:

“Vi håber jo, at Radio24syv selv formår at få bragt indholdet i videre. I så fald er vores arkiv irrelevant, og så sletter vi det jo nok bare”.

 

Udsendelser er offentligt tilgængelige

Der eksisterer allerede en kopi af hele Radio24syvs bagkatalog på Det Kongelige Bibliotek. Det kan dog kun aflyttes gennem computere, der står på på bibliotekets afdelinger i hhv. Aarhus og København, samt på Det Danske Filminstitut.

“Det er selvfølgelig fint at have det på biblioteket, hvis man forsker i medier. Men det er jo ikke sådan, podcastmediet er tænkt. Det er jo brugskunst, som alle skal kunne tilgå uden at troppe op på biblioteket”, slutter Jens Christian Hillerup overfor MediaWatch.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.