Forside Nyheder

OLED TV: Samsung vil “hjælpe” med at tjekke burn-in

-

Er der burn-in på OLED TV’et? Det vil Samsung gerne “hjælpe” med at identificere.

Samsung kaster nu deres viden ind på konkurrenternes domæne, OLED TV. Dette med en blanding af lige dele drilleri og reklame.

Annonce:

Alle organiske displaytyper er i risikozonen for at få burn-in, hvor dele af tv-billederne har lavet en permanent ‘afsmitning’ i panelet. Dette kan også være retension, men så er det midlertidigt og kan ‘vaskes’ væk igen. Burn-in er en permanent skade.

OLED betyder ‘Organic Light-Emitting Diode’ og i sjældne tilfælde kan der opstå burn-in. Brugere af OLED TV ved at det ikke er noget der forekommer hyppigt, og langtidstest har vist at OLED TV er pænt hårdføre på det område.

Men det afholder ikke Samsung for at spille på den lille risiko der er i reklamerne for QLED TV. QLED er nemlig en variant af LCD TV, som ikke har samme risiko ved almindelig brug. Faktisk kan LCD TV også få burn-in. Det er blot noget mere sjældent end for billedrør, plasma tv og OLED.

For at “hjælpe” brugere af OLED TV med at tjekke deres TV for burn-in, der har Samsung udgivet denne ‘TV burn-in checker’ video, og er der burn-in lyder en af anbefalingerne selvfølgelig at købe et Samsung QLED TV istedet.

Videoen, der kan ses herunder, skal køres fra YouTube på TV’et. I videoen vises eksempler på hvordan burn-in kan se ud, inden der afspilles en ren rød farve, som er en god hjælp til at spotte mørke pletter og striber efter burn-in.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.