Forside * Featured

TEST: Apple AirPods Pro – Nu med aktiv støjreduktion

-

Apple er klar med deres nye AirPods Pro med aktiv støjreduktion. Det er en klar opdatering af deres nuværende AirPods, men det er prisen også, hvor de nu konkurrerer med Sony om tronen for in-ear hovedtelefoner med støjreduktion

Apple har lanceret deres nye in-ear AirPods Pro som kommer med aktiv støjreduktion, og en masse smarte funktioner for Apple ejere. For har du ikke en iPhone, Mac eller iPad, så er der ingen grund til at læse videre. For så er AirPods Pro ikke for dig.

Annonce:

Vi har testet de nye AirPods Pro, og sammenligner dem med Sony WF-1000XM3 som er vores reference-modeller, og er du Apple ejer, så er valget pludselig ikke så let mere. For AirPods Pro leverer faktisk.

 

AirPods Pro udpakning

 

Udpakning og installation

AirPods Pro kommer i en lille æske, der udover hovedtelefonerne indeholder et opladnings etui, der understøtter trådløs opladning via Qi stanarden. Tre forskellige størrelser silikone propper (S, M, L), så du får den optimale størrelse i øret, og så et USB-C til lightning kabel, og så et lille hæfte, som du ikke behøver at læse for at installere dem.

 

Etuiet minder meget som det vi allerede kender fra de nuværende AirPods, men det er vokset og så åbner man det nu på den lange led og ikke som tidligere på den smalle. Og det er stadig lightning stik som du skal bruge, hvis du ikke vil bruge den indbyggede trådløse Qi opladning, og har du ikke opladere med USB-C endnu, så skal du bruge et andet kabel, end det der følger med.

 

 

 

Designet har der været mange meninger om på internettet, nogle mener den ligner Pokémon’en Bellsprout, andre en af de kødædende planter fra Plant’s vs Zombies. Personligt er jeg ligeglad hvad de ligner, så længe de lyder godt og sidder godt fast i øret, men der er ingen tvivl om designet af både AirPods Pro og de almindelige AirPods er noget der skiller vandene.

Der er tre mikrofoner i hver AirPods Pro, som bruges til støjreduktion, eller når du foretager opkald. Og på den lange del af AirPods Pro, er der nogle tryksensorer, der kan bruges til at slå støjreduktion til eller fra, og starte – og skifte musik. Du kan ikke styre lydstyrken direkte på enhederne, men skal enten bruge din telefon eller Siri til at skrue op eller ned.

 

AirPods 2 øverst og AirPods Pro nederst.
AirPods Pro nr. 1 og 3. AirPods nr. 2 og 4.

 

Installationen er utroligt let, især når du har opdateret alle dine iOS, iPadOS, WatchOS og MacOS enheder til nyeste version der kom tidligere på ugen. Har du ikke det, vil jeg anbefale at du gør det inden du starter installationen af de nye AirPods Pro.

Der er ingen som Apple der kan gøre det let at komme igang med nyt udstyr. Det eneste du skal gøre er at holde etuiet tæt på din iPhone eller iPad, og så åbne låget, og så sker tilslutningen automatisk, og det sker ikke kun til den enhed du tilslutter til, men til alle de Apple enheder du har, og har tilsluttet til din iCloud konto, så skal du bruge dine AirPods Pro med din Mac, og har parret dem med din iPhone, så er det bare at tage dem på, når du sidder med Mac’en, så er de klar til brug. Det er en super smart feature og teknologi. De virker også direkte med dit Apple Watch, når du er ude og løbe.

 

Automatisk test af pasform for AirPods Pro

 

Apple har også indbygget en funktion, der gør at du let vælger præcis de rigtige silikonepropper til de nye AirPods Pro. Funktionen ligger under indstillingerne, og Apple laver så en måling af dine ører mens du har AirPods Pro på, og fortæller så om du skal bruge de små, de mellem eller de store silikonepropper for at få den bedste lyd. AirPods Pro er iøvrigt både Sved- og vandafvisende (IPX4).

En ting du skal være opmærksom på, er at Siri som standard er “klar” til at høre hvad du siger hele tiden, så når du siger “Hej Siri”, så kan du give kommandoer som at skifte musik, sætte en kalender og alle de andre ting som Siri kan hjælpe dig med. Så det er altså aktiveringsordet, der gør om Siri gør noget. Du skal ikke som på mange andre modeller trykker på en knap for at få Siri aktiveret. Men hvis du hellere vil aktivere Siri manuelt, kan du tildele funktionen til en af touchfladerne.

Lige nu kan du kun få AirPods Pro i hvid, og det er ærgerligt at Apple ikke tilbyder dem i andre farver, så man kunne få dem med et mere personligt præg. Det eneste personlige præg du kan få lige nu, er at Apple tilbyder gratis gravering af en tekst på etuiet, hvis du bestiller det hos dem.

 

Den udvendige del af AirPods Pro er lidt mindre end på de øvrige AirPods-modeller

 

Hvordan sidder de så i øret ?

Jeg var ikke så vild med de gamle AirPods. De sad ikke særligt godt i mit øre, og jeg har altid foretrukket in-ear hovedtelefoner med silikonepropper, der gjorde de passede bedre til mine ører.

De nye sidder rigtigt godt, og den medfølgende funktionalitet der sikrer dig at du vælger de rigtige silikonepropper, gør det ret let for dig at vælge den rigtige størrelse.

Apple har i øvrigt fortalt at mister, eller ødelægger du de silikonepropper du bruger, kan nye købes til omkring 40 DKK for et sæt. (I USA koster de 5 USD)

 

AirPods Pro kommer med ladeetui, kabel og silikonepuder i tre størrelser

 

Hvordan lyder de nye AirPods Pro og hvordan virker deres støjreduktion

De nye AirPods Pro lyder godt. Meget bedre end deres lillebror uden støjreduktion, og det uanset om det var pop, rock eller klassisk jeg smed efter dem.

Mine reference in-ear hovedtelefoner med aktiv støjreduktion er Sony WF-1000XM3 som vi har testet, og der må jeg sige at Apple AirPods Pro er tæt på at lyde lige så godt som Sony. Det er første gang at jeg er i tvivl om hvilken der er bedst, og det var jeg ikke da jeg testede Sony’erne op imod de almindelige AirPods.

Støjreduktionen er mere end aktiv, den måler dine omgivelser mere end 200 gange i sekundet, og ved hjælp af tre indbyggede mikrofoner justerer AirPods Pro så lyden til at fjerne den værste udefrakommende støj.

Går du udenfor virker støjreduktionen effektivt. Bilstøj reduceres til “el-bilstøj”, og hører du samtidigt musik, så hører du nærmest ikke bilerne. Selv busser forsvinder nærmest med støjreduktion på, så pas på ude i trafikken, hvis du har dem på.

 

Indstillinger for AirPods Pro

 

AirPods Pro har også en “Transparent lyd” mode, hvor du slår støjreduktion fra. Dette kan gøres fra telefonen, eller ved at du holder fingrene på tryksensoren der er på dine AirPods Pro. Så kan du høre alt hvad folk siger, eller hvad der sker omkring dig.

Apple har lavet en lille luftkanal, der reducerer vind-støj, og det virker ret godt. En tur med hundene gav ikke meget vind-støj, og luftkanalen sikrer også du ikke får overtryk i ørene, når du spiller for fuld blæs.

Til telefonopkald er Apple AirPods Pro blevet væsentligt bedre. Jeg oplevede meget mindre støj, når jeg gik rundt på gaderne og talte i telefon. Det sagde dem som jeg talte med i den anden ende også, at lyden var bedre.

 

Batteritid og opladning

Når det gælder batteritid ligger Apple AirPods Pro ikke i top – Du får mellem 3,5 og 4,5 timer på en opladning. Slår du støjreduktion fra, så får du en halv time mere. Du har op til 24 timers batteritid sammenlagt, hvis du tæller de opladninger med der er fra etuiet.

AirPods Pro har en funktion de kalder Quick-Charge, der på 5 minutter i etuiet kan give dig ca. én times spilletid.

Vi fik lidt over 4 timers musik og telefonopkald, før de skulle en tur i etuiet for at genoplade. Og du kan som tidligere skrevet vælge at oplade etui via trådløs Qi opladning eller via Lightning stikket i bunden af etuiet.

 

 

Konklusion

AirPods Pro er nogle rigtige gode in-ear hovedtelefoner. De er meget bedre end de originale AirPods, og sammenligner du med Sony WF-1000XM3 som koster et par hundrede kroner mindre, så vil jeg sige at de nærmest er på par, og at det er de smarte funktioner som Apple har bygget som gør du skal vælge det ene eller det andet.

AirPods Pro er dyre. 2.199,- for et sæt, og så virker de kun optimalt med dine Apple enheder, så beslutter du dig for at skifte til Android, så er der mange funktioner der ikke virker, men sværger du til Apple, så ville jeg personligt vælge AirPods Pro mod Sony’s fordi tilslutningen til alle dine enheder er så meget hurtigere og lige til. Har du allerede en Android enhed, så kig på Sony WF-1000XM3 i stedet.

Og står valget mellem de nuværende AirPods med trådløs opladning og de nye AirPods Pro, så ville jeg ikke betænke mig et sekund, og smide de ekstra penge og få de nyeste med aktiv støjreduktion og bedre lyd.

Du skal dog være opmærksom på at AirPods Pro ikke virker med alt Apple udstyr, og inden du farer ud og køber, så check om din iPhone, iPad, Apple Watch og Mac er på listen i bunden af denne side.

AirPods Pro kan købes allerede nu, og vil sikkert være en julegaveidé i mange hjem, hvor budgettet er mere end det normale. Du kan se aktuel dagspris her.

 

2.199,-
8.6

Lydkvalitet

9.0/10

Design

8.0/10

Batteritid

8.0/10

Komfort

9.0/10

Brugervenlighed

9.5/10

Pris

8.0/10

Plus

  • Let at sætte op
  • Rigtig god lyd
  • Trådløs opladning
  • Støjreduktion imponerer

Minus

  • Prisen i den skarpe ende
  • Begrænset funktionalitet med ikke-apple udstyr
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.