Forside Nyheder

Microsoft må nu igen samarbejde med Huawei – Google venter stadig

-

Huawei kan igen sælge Windows-pc’er.

Annonce:

Microsoft har nemlig som et af de første i en række af amerikanske firmaer, der blev ramt af Præsident Trumps handelsblokade mod Kina, fået dispensation til igen at samarbejde med den kinesiske tech-gigant og smartphone-producent.

I lighed med Google, Qualcomm, Intel og andre af de helt tunge drenge i den amerikanske tech-industri, blev Microsoft fanget i Trumps handelskrig, da der i første omgang blev lagt heftige ekstra-toldsatser på kinesiske produkter i USA.

Men det var da Trump indførte et decideret forbud mod at handle med visse kinesiske firmaer, at mange af de store tech-firmaer på den amerikanske vestkyst for alvor mærkede den nye handelspolitik og dens konsekvenser.

Softwarefirmaer blev ramt

Huawei blev især peget ud på grund af virksomhedens tætte forbindelser til den kinesiske regering, og frygten for at den nationale sikkerhed bliver kompromitteret, hvis Huawei får lov at blive for stor en del af den generelle tech-infrastruktur og forbrugernes elektronikudvalg.

Det er især bruddet med Microsoft og Google, der har ramt Huawei hårdt, i begge tilfælde fordi de to firmaer leverer nødvendig software til firmaets produkter. Huawei blev tvunget til at udvikle deres eget, mobile styresystem, der dog stadig var baseret på Android, men som manglede flere af de fundamentale apps, som normalt følger med en ”officiel” Android-implementering.

Det gælder f.eks. Googles Play Store, Gmail, Google Maps og så videre. For Microsofts vedkommende er det naturligvis primært Windows og Office, der er i spil, og af samme grund forsinkede Huawei for nylig en ny laptop, de skulle have lanceret i sensommeren.

Politisk spil

Ud over forbrugerelektronikken har Microsoft og Huawei ifølge The Verge også et større samarbejde på cloud-fronten, hvor Huawei både producerer og benytter sig af servere baseret på Microsofts Azure-teknologi. Hele dette samarbejde har også været sat i bero i de seneste måneder.

Der er fortsat ikke noget konkret nyt om, hvornår Google får lov at sælge til Huawei igen. Når det lige er Microsoft, der er blandt de første, der får lov til at genoptage Huawei-samarbejdet, kan det være en del af et større politisk spil.

Det amerikanske forsvarsministerium har for nylig udpeget Microsoft som vinder af en gigantkontrakt, hvor firmaet skal levere cloud-teknologi til militæret. Amazon, der også bød på kontrakten, sagsøger nu den amerikanske regering, fordi firmaet mener, at Trumps personlige antipati mod Amazons stifter og CEO Jeff Bezos har spillet ind i afvisningen af firmaets tilbud.

Hvis Microsoft er blevet favoriseret i denne sammenhæng – hvilket firmaet afviser – kan de også være blevet det i forhold til Huawei, alt imens Google stadig ikke har fået lov at levere til det kinesiske firma. Det er nemlig også en kendt sag, at Trump har en dyb aversion mod Google, som han mistænker for at have ydet hjælp til Hillary Clinton under 2016-valgkampen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.