Forside Produkter Mobil

Google-apps kan være på vej tilbage til Huaweis smartphones

-

USA er på vej til at løsne båndene på de virksomheder, der leverer komponenter og software til Huawei.

Det betyder, at Googles apps kan være på vej tilbage til Huaweis telefoner, noget som såvel virksomheden, som fans af dens produkter har sukket efter. Det betyder samtidigt, at Huawei igen kan lægge deres en version af Android på telefonerne, der er tættere på Googles egen.

Annonce:

USAs handelsminister, Wilbur Ross, har i et interview med Bloomberg bekræftet, at ministeriet er klar til at give dispensationer til en række af de firmaer, der har søgt om at blive undtaget fra de handelsbegrænsninger, Trump-administrationen har indført i forhold til Kina.

Ross fortæller, at der er blevet indgivet flere end 260 ansøgninger til ministeriet, der relaterer til Huawei. ”Det er flere, end vi havde forventet”, siger handelsministeren til Bloomberg. Han siger samtidigt, at de første dispensationer vil blive givet ”meget snart”.

Når det stadig er usikkert, om Googles apps får lov at vende tilbage til Huaweis telefoner, er det fordi, der ikke er meldt noget ud om, hvem der får de første dispensationer. Eller hvor mange dispensationer, der vil blive givet, for den sags skyld.

Kan være bagerst i køen

Google er helt klart det firma, der har mærket Huawei-forbuddet allermest, og man må forvente, at en del af de over 260 ansøgninger kommer fra søge- og softwaregiganten. Men der kan være mange ting til hinder for, at Google kommer med i første runde af dispensationer.

Den helt nærliggende er, at Google ikke på samme måde som Apple har forsøgt at opbygge en tæt relation til Præsident Trump. Hvor Apples Tim Cook ofte har stillet op til officielle fotografier i forbindelse med møder med præsidenten, har Googles Sundar Pichai ikke haft den samme ære.

Tværtimod har Trump ad flere omgange kritiseret Google, som han beskylder for at have hjulpet Hillary Clinton i hendes valgkamp mod ham i 2016. Han har også antydet, at Google samarbejder med det kinesiske militær, og Sundar Pichai måtte i august stå skoleret i Det Hvide Hus for at svare på anklagerne.

Siden Trump ofte har direkte indflydelse på beslutningerne i sine ministerier, kan man sagtens forestille sig, at Google er sidst i køen, når det gælder dispensationer. Firmaet kan være bagud i forhold til f.eks. chipvirksomheden Qualcomm, der gerne vil levere modemteknologi til Huawei, og Intel, der leverer chips til Huaweis laptops.

Annonce:
Forrige artikelStofa: Vi er i tæt dialog med Disney+
Næste artikelStofa klar med Android baseret TV-boks
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.