Forside Produkter HiFi & Surround

AirPlay 2 cracket: Nu kan ikke-godkendte produkter spille med

-

AirPlay 2 er blevet cracket. Ikke understøttede højttalere vil kunne spille med på Apples multirum.

AirPlay 2 er Apples audio- og video-streaming, eksempelvis til trådløs overførsel af lyd, til enkelthøjttalere eller flere højttalere i multirum. Fra Apple-enheder som iPhone, iPad og Apple TV kan lyden sendes trådløst til en eller flere AirPlay 2-højttalere eller AirPlay 2-stereoanlæg i hjemmet.

Selve protokollen er Apples egen proprietære, og for at bruge den skal producenterne der ønsker at tilbyde AirPlay 2 i deres produkter være godkendt af Apple og erhverve en licens.

Annonce:

Men nu har en gruppe udviklere cracket protokollen, og fundet frem til hvordan man kan dekryptere og dekode audio data fra en AirPlay 2 strøm. Det skriver 9to5mac.

“Guys… ready? I can finally confirm I got airplay2 working, including multi-room! Audio streaming data correctly recovered, decrypted and decoded!”

Udviklerne kommunikerede via en Slack-gruppe, og udsendte deres kode på GitHub, der er en portal for softwareudviklere.

Der er mange højttalere og hifi-produkter på markedet som allerede har AirPlay 2 indbygget, og her vil der ikke være brug for udviklernes løsning. 9to5mac skriver at det blot kræver nogle få kommandoer på en Raspberry Pi, for at omdanne den til en AirPlay-modtager.

 

Annonce: