Forside * Nyheder

JBL-hovedtelefoner kan spille uendeligt via solkraft

-

Man kan spørge sig selv, hvorfor ingen har tænkt på det noget før.

Samsung-ejede Harman har sat en crowdfunding-kampagne igang for et par trådløse JBL-hovedtelefoner, der kører på solkraft. Og dermed løser de formentlig den største udfordring, alle trådløse hovedtelefoner har.

Det sidste er naturligvis, at de kører på batteri og skal lades op for at blive brugt optimalt. Der er ikke noget værre end at sætte sig til rette i sofaen, flysædet eller toget for at fordrive tiden med lytning af sin yndlingsmusik, blot for at opdage, at hovedtelefonerne er døde.

Annonce:

Men det kan man altså helt undgå med Reflect Eternal, som modellen hedder. Og hvis du tror, det betyder, at du konstant skal rende rundt med solpaneler på hovedet, så tager du fejl. JBL Reflect Eternal er nemlig lavet i et særlig lysabsorberende materiale.

Ligesom 80’er-lommeregnere

Materialet hedder Powerfoyle og kommer fra et firma, der hedder Exeger. Selve hovedbøjlen er udformet i det relativt nyudviklede materiale, og hovedtelefonerne lader således sig selv op hele tiden. Ja, du læste rigtigt – hele tiden.

Powerfoyle-materialet kan nemlig ikke kun omforme sollys til energi, sådan som solpaneler kan. Det kan også tage helt almindeligt indendørs lys og lave det om til strøm. Recordere-læsere med nogle år på bagen kan formentlig huske de lommeregnere fra 80’erne, der ikke krævede batteri, men blot en eller anden form for lyskilde.

Disse hovedtelefoner lader op efter samme princip. Det betyder altså, at det kun er i mørke, at hovedtelefonerne ikke er ”i laderen”. Nu er det ikke ligefrem usædvanligt at lytte til musik i mørke, men det er jo derfor, der er et indbygget batteri.

Batteriet kan ifølge Harman / JBL holde til 168 timers afspilning, hvis man lader hovedtelefonerne lade op udendørs i blot to timer. Det er naturligvis under optimale lysforhold og så videre, men det vidner da om, at de nok skulle kunne spille nogle timer i mørke, hvis de blot har ligget under en lampe i løbet af dagen. Og ellers kan de også lades op via USB.

Klar til oktober

Derudover er der tale om et par helt almindelige hovedtelefoner med 40mm drivere, der spiller fra 20Hz til 20KHz. De er IPX4-certificerede, så de tåler lidt regn og slud, og er du ude i trafikken kan du slippe lyden af biler og motorcykler ind via ambient mode, som man kender det fra andre hovedtelefoner. Og der er naturligvis håndfri funktioner og opkald, samt adgang til din smartphones virtuelle assistent.

Som nævnt er der tale om et crowdfunding-projekt, der kører på siden Indiegogo. Projektet har allerede samlet nok penge ind til at sætte hovedtelefonerne i produktion, og lige nu kan de erhverves for 99 dollar, eller cirka 670 kroner før danske skatter og afgifter. Den endelige udsalgpris bliver 165 dollar, eller cirka 1.100 kroner.

Det skal dog nævnes, at du enten skal benytte dig af en amerikansk eller tysk videresendelses-tjeneste, hvis du vil have fingre i JBL Reflect Eternal. Indtil videre bliver de nemlig kun sendt til adresser i USA og Tyskland. Og du skal også væbne dig med tålmodighed. De første købere vil modtage deres eksemplarer til oktober næste år.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.