Forside Produkter Mobil

Her er et kig på Surface Duos brug af Android

-

Microsofts smartphone med dobbeltskærm kan appellere til et langt større marked end selskabets tidligere mobile tilbud.

Der var mange, der blev overraskede, da det kom frem, at Microsoft ville lave en Android-smartphone. Der var længe gået rygter om en smartphone baseret på Surface-brandet, der skulle kapitalisere på sidstnævntes succes. Men at denne ville kunne køre Android var det næppe alle, der havde forventet.

Annonce:

Det var nok heller ikke alle, der havde regnet med, at telefonen ville være en foldbar model med dobbeltskærm – altså sammenklappelig, men uden den skrøbelige, foldbare skærm, der lige nu finder vej til phablets fra Samsung og Huawei, samt en ny klaptelefon fra Motorola (en formfaktor, Samsung også rygtes at være på trapperne med)

Microsoft har netop afsløret, hvordan Android-implementeringen på Surface Duo kommer til at foregå. Det er sket i forbindelse med at firmaet har afsløret deres Software Development Kit (SDK) til udviklerne, der skal lave apps til den kommende Surface-phablet. Men det er nu ikke fordi, disse udviklere behøver omlægge deres vaner ret meget.

Microsoft har nemlig været ret smarte. I stedet for at prøve at få app-udviklerne til at lave apps, der kan udnytte Surface Duos specielle skærmformat, har de i stedet lavet den sådan, at apps kører som på en normal Android-smartphone på den ene af de to skærme. Brugeren kan så – med en funktion, Microsoft har lagt ind i Duoens version af Android – strække app’en ud fra den ene skærm og over på den anden.

Emulator-video

Sagt på en anden måde, så er det ikke op til udviklerne at sørge for at app’en kan fungere på to skærme, med mindre de gerne vil have en app til at gøre én ting på den ene skærm og noget andet på den anden skærm. Microsoft har sørget for, at apps kan deles op, så visse funktioner fra app’en kan flyttes over på den anden skærm.

Hvordan det virker i praksis, er ikke til at sige. Der skal nok være visse apps (måske især visse spil), der ikke fungerer særlig fantastisk på den måde. Men omvendt kan produktivitets-apps og apps fra de sociale medieplatforme formentlig være praktiske at bruge på denne måde. Vi behøver dog ikke vente, til Duo kommer på markedet til at få et indtryk af, hvordan dette kan virke.

Zac Bowden fra Windows Central har lavet en video, der viser den emulator, der er en del af SDK’en. Her kan man se, hvordan vinduerne på skærmen kan strækkes og flyttes i Duo-versionen af Android. Men det giver naturligvis ikke nødvendigvis noget godt indtryk af, hvordan det virker på Surface Duos virkelige skærme.

Men her har Twitter-brugeren @phonedesigner, der også hedder Jonas Daehnert, bidraget med en lille video, hvor Bowdens video er blevet lagt over på et officielt billede af Surface Duo. Selv om det ikke er en rigtig Duo, der kører softwaren, giver videoen alligevel et ganske fint indblik i, hvad vi kan forvente, når Surface Duo kommer på gaden. Det sker efter planen ved juletid i år.

Annonce:
Forrige artikelDR og Discovery ramt hårdt af seerfald efter årsskiftet
Næste artikelSonos i kovending: Alle produkter vil fortsat fungere efter maj
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.