Forside * Featured

Flere iOS 14-rygter: App-liste og håndskriftsgenkendelse til Pencil

-

Snart kan iPhone-ejere se deres apps i en sorteret liste og bruge Pencil i stedet for et tastatur.

Det bliver i hvert fald tilfældet, hvis de seneste rygter fra MacRumors og 9to5Mac er troværdige. Disse er mestendels baseret på kodebidder, der er blevet fundet i en version af iOS 14, de to medier har fået fingre i (og som vi allerede skrev om igår)

Annonce:

Således rapporterer 9to5Mac nu, at iOS 14 forventes at indeholde en funktion, hvor alle installerede apps kan ses på en lang liste, ligesom på Android, i stedet for at scrolle frem og tilbage mellem forskellige vinduer.

Listen forventes dog at kunne konfigureres sådan, at app-ikonerne ikke fylder så meget, og derudover vil listen kunne filtreres efter søgeresultater, seneste aktiviteter, nye notifikationer eller brugerens præferencer. Det vil formentlig vække glæde hos de iPhone-ejere, der har rigtig mange apps installeret.

Dertil kommer, at den nye listefunktion kan arbejde sammen med Siri. De Siri-anbefalinger, der har været tilgængelige på iOS i de seneste versioner, vil f.eks. kunne bruge listefunktionen til at anbefale at starte Apple Music-app’en, når brugeren nærmer sig fitnesscenteret rent geografisk.

 

Ny fitness-app går på tværs af platforme

MacRumors har derimod fået øje på noget andet i iOS 14-koden. Det handler om Pencil, der fremover får sit eget API og et såkaldt PencilKit, der vil udvide mulighederne for brug af Apples intelligente pen. Det vil angiveligt betyde, at håndskriftsgenkendelse i højere grad bliver én af Pencils kernefunktionaliteter.

Håndskriftsgenkendelse på tværs af apps, hvor du kan skrive i hånden i stedet for med et tastatur, har ikke været i fokus for Apple. Men det kommer nu, hvis tolkningerne af iOS 14-koden er troværdige. Dermed vil iOS’ e-mail og chat-apps for eksempel kunne modtage håndskriftsinputs fra Pencil. Det nye API betyder også, at tredjeparter kan få adgang til at implementere Pencil dybere i deres apps.

Det er dog ikke kun iOS 14-koden, der har hældt brændstof på de seneste rygter fra MacRumors. Fra andre kilder hører sitet, at Apple lige nu tester funktioner kendt fra andre chat-apps i iMessage. Det er blandt andet muligheden for at tilføje andre brugere ved hjælp af @, nye statusopdateringer og så vil meddelelser kunne markeres som ulæste. Disse funktioner er dog stadig kun i test.

En ny fitness-app med kodenavnet ’Seymour’, der dog skulle ende med at få navnet ’Fit’ eller ’Fitness’ vil angiveligt gå på tværs af Mac, iPhone, Apple Watch og Apple TV. Den vil erstatte den nuværende aktivitets-app på Apple Watch og vil på f.eks. på Apple TV give mulighed for at se fitness-videoer, der virker sammen med Apple Watch, som således kan tracke dine aktiviteter og måske endda tilpasse videoen efter det.

Endelig er der også nyt om den nye Bluetooth-tracker, som Apple barsler med. Den får angiveligt navnet AirTag og vil have en lille slider-knap ombord, der aktiverer trackeren. Som tidligere rygter har angivet, vil den have nem parring ved blot at placere den i nærheden af en iPhone eller en iPad.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.