Forside * Featured

iOS 14: Bedre mus på iPad, hovedtelefoner og ilt i blodet

-

Lækket kode fra iOS 14 viser nye funktioner på iPad, Apple Watch og nogle helt nye hovedtelefoner.

Nu begynder der så småt at pible nyheder frem om den kommende udgave af iOS. Og som vanligt sker det i form af lækket kode, som dygtige reportere og dybdeborende journalister på techfronten så gennemtrevler for spor af nyheder.

Annonce:

Denne gang har 9to5Mac fået fat i en tidlig udgave af iOS14, og her har de fundet en del nyheder, hvad angår iPad, Apple Watch og de kommende over-the-ear hovedtelefoner fra Apple. Der har længe gået rygter om de sidstnævnte, og de synes nu at være næsten bekræftede.

Vi ved dog ikke ret meget om hovedtelefonerne ud over den grafiske illustration af dem, som du kan se nedenfor. Det er ikke ligefrem fordi, grafikken viser ret meget om designet, ud over at de ser ud til at komme i både sort og hvid.

Foto: 9to5Mac

Rygterne siger dog, at hovedtelefonerne skal være Apples eget, lydkvalitets-fokuserede alternativ til Beats-hovedtelefonerne. De vil angiveligt have AirPod-funktioner ombord, inklusive nem parring og vil sætte musikken på pause automatisk, når brugeren tager dem af.

 

Mere hjerte i WatchOS

Derudover er der hints i koden om at Apple Watch vil tilføje endnu en sundhedsfunktion til Apple Watch, der denne gang er fokuseret på idrætsfolket. Det handler om måling af niveauet af ilt i blodet, hvilket for højtydende atleter er helt essentielt at kunne følge.

Hvad der dog er endnu vigtigere, er at blod/ilt-forholdet også kan være en indikation af, at et hjertestop eller et hjerteanfald er nært forestående. Sammen med de målingeer af ujævnheder i hjerterytmen, som Apple Watch kan foretage, giver uret således hjertepatienter endnu tidligere advarsler om forestående problemer, hvilket kan redde deres liv.

Endelig er der også indikationer i iOS 14 af, at det bliver nemmere at bruge en musemarkør i både iPadOS og iOS 14. I stedet for den temmelig basale musefunktion, der dukkede op i iOS 13, vil de, der bruger iPad til produktivitetsformål få en meget mere desktop-agtig oplevelse fremover, i hvert fald hvad angår musen.

Det passer med de rygter, der siger, at der er et nyt Smart Keyboard til iPad på vej, der har en indbygget trackpad. Der er også fundet bidder i den lækkede iOS 14-kode, der indikerer, at dette nye Smart Keyboard rent faktisk bliver til noget. Blandt de nye musefunktioner bliver muligheden for at skifte markør, afhængig af, hvad du peger på, samt muligheden for at bruge flere fingre på trackpad’en, som man kender det fra både MacOS og Windows.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.