Forside * Nyheder

Sharp omstiller stor skærmfabrik til at lave masker

-

En af verdens største producenter af skærme bliver nu til en af verdens største producenter af operationsmasker og åndedrætsværn

Hvis du ikke allerede har gættet det, så er det Covid-19-virussen, der endnu engang har fået store konsekvenser i techbranchen. Industrien er en af de hårdest ramte af den seneste tilføjelse til Coronavirus-familien.

Ud over adskillige aflyste techkonferencer, kunne vi igår skrive om, hvordan LG Display har standset produktionen på en af deres fabrikker, og hvordan dette formentlig får konsekvenser for den globale lagerbeholdning af smartphone-skærme, inklusive Apples iPhone.

Annonce:

Idag kommer så nyheden om at endnu en af verdens største skærmproducenter, Sharp, nu vælger at nedprioritere produktionen af skærme på en af deres fabrikker, hvilket kan få konsekvenser for lagerbeholdningen af tv-paneler globalt. Der er allerede forventninger om lave beholdninger af OLED-paneler på grund af LGs nedgang i produktionen.

Sharp har taget en beslutning, der minder om, hvad mange amerikanske fabrikker gjorde under 2. verdenskrig, hvor fabrikker, der normalt lavede alt fra biler til pumper, blev omstillet til at lave våben og bomber i stedet.

Global maske-mangel

Det vidner om, hvor seriøst, Sharp tager Covid-19-situationen. Firmaet har omprioriteret produktionen på en fabrik, der normalt laver skærme, og som ligger i byen Kameyama i Mie-præfektoratet i det østlige Japan, sydøst for Kyoto.

Fabrikken producerer normalt store LCD-paneler og samler tv’er, men vil over den næste måned blive omkonfigureret til at producere op til 150.000 masker i døgnet. Det skriver AP, der også kan melde, at den endelige, forventede produktion kommer helt op på 500.000 masker dagligt, når omstillingen er færdiggjort.

Sharp er ejet af taiwanesiske Foxconn, der overtog firmaet i 2016, og som har stærke bånd til Kina, hvor Covid-19 har sit udspring. Hvor stort et indhug, omstillingen kommer til at gøre i det globale LCD-marked er ikke til at sige, men ifølge AP er de høje krav til renlighed og sterile forhold i skærmfabrikker, der gør dem særligt egnet til at lave f.eks. operationsmasker.

Det er p.t. svært at opdrive masker i flere ramte lande, herunder USA og Kina, fordi folk køber dem i bunkevis i den tro, at de beskytter mod Covid-19. Ifølge WHO er der imidlertid ikke ret meget bevis for at maskerne beskytter mod at blive smittet med virusen.

Maskerne kan derimod hjælpe læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale, der arbejder med mange Covid-19-smittede patienter, og der er brug for maskerne til patienter, der allerede har fået virusen konstateret, så deres smittefarlighed kan begrænses. Manglen på masker er derfor lige nu et problem på hospitaler verden over, og det er formentlig af denne grund, Sharp og Foxconn har valgt at omstille fabrikken i Kameyama.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.