Forside * Nyheder

WatchOS 7-rygter: Flag som urskive og tachymeter

-

Der er en række spændende nyheder på vej til watchOS-platformen i år.

Med mindre COVID-19 kommer på tværs, kan vi forvente, at Apple vil vise en række watchOS-nyheder frem ved deres WWDC-udviklerkonference i juni. Flere af dem er dog allerede sluppet ud til offentligheden gennem godt, journalistisk detektivarbejde.

9to5Mac har fået fingre i kode fra en udviklingsudgave af iOS 14, og ud over de mange ting, deres kode-detektiver har fundet, er der en række henvisninger til, hvad vi kan forvente i watchOS 7. For eksempel ser det ud til at Apple Watch vil kunne måle ilten i blodet på brugeren fra den næste version.

Annonce:

Men nu har 9to5Mac gravet endnu dybere og har fundet en række interessante, nye funktioner. En af dem handler om de digitale urskiver, man kan vælge imellem på Apple Watch. Det har netop været en af de store udfordringer for Apple at skabe et bedre økosystem for urskiver, hvilket er en af de store fordele, Googles Android Wear-platform har fremfor watchOS.

En af måderne, Apple vil gøre dette på, er ved at lade folk dele urskiver, de har konfigureret til personlig brug, med andre. Det vil blandt andet kunne ske gennem iMessage og AirDrop. Det er dog langt fra alle urskiver, der vil kunne deles. Urskiver lavet i partnerskab med store brands, som f.eks. Apples ur-partnerskaber med Nike og Hermés, vil ikke kunne deles.

Tachymeter og søvn-tracker

Men der er også helt nye urskiver på vej af mere festlig art. I den nye watchOS-version vil man kunne fejre sit hjemland, eller et andet favoritland, ved at putte landets flag ind som urskive og baggrund. Det er en af de få egentlige billeder, der gemte sig i koden, og du kan se det ovenfor.

Endnu en ny urskive, som Apple vil lægge ind i WatchOS 7 hedder ’Infograph Pro’, og vil føje et tachymeter til Apple Watch. Hvis du ikke er total ur-nørd og betegnelsen lyder fremmed, så er et tachymeter en skala, der findes på kransen af visse ure.

Hvis du nogensinde har undret dig over, hvad tachymeter-ringen med de mange tal på rundt om uret skal bruges til, så kan vi meddele, at den anvendes til forskellige måle-formål, hvor tid er en faktor. Det kan eksempel være bevægelseshastighed eller afstandsmåling.

Og siden Apple Watch hverken er rundt eller har mulighed for at inkludere sådan et tachymeter som en del af designet, kommer det altså nu som urskive. Endelig ser iOS 14-koden også ud til at bekræfte et rygte, der har gået længe, nemlig at den næste version af watchOS kommer til at indeholde en søvn-tracker.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.