Forside Produkter Mobil

LGs Velvet-smartphone satser på design

-

LGs kommende mellemklasse-telefon viser vejen for, hvordan et kameramodul kan integreres nydeligt i resten af smartphone-designet.

Vores smartphones er efterhånden så kraftige, at man skal over i de krævende spilkategorier for at finde apps, der kan udfordre dem tilstrækkeligt. I højere og højere grad kan de endda bruges til produktivitet og professionelt arbejde ved at koble dem til større skærme i stil med Samsungs DeX-system.

Men langt de fleste mennesker er nok ret ligeglade med disse muligheder, ligesom de ikke nødvendigvis er interesserede i, hvor højt en smartphone-CPU scorer på Geekbench’ benchmark-hitlister. Her i Recordere-community’et sætter vi pris på den slags, men vi er også godt klar over, at et flertal af smartphone-brugere ikke gør.

Annonce:

I de senere år har det betydet, at mellemklasse-smartphones har fået mere fokus, også fordi topmodellerne er blevet dyrere. I visse tilfælde eksperimenteres der nogle gange med mellemklasse-modellerne, og OnePlus har skabt en hel fanskare på at levere topklasse-telefoner til mellemklassepris – selv om de nu også har premium-telefoner i sortimentet.

LGs nye strategi

Alt dette falder sammen med, at LG forsøger sig med nye strategier for smartphones, en kategori, de trods udmærkede produkter har haft svært ved at gøre rentabel. I 2018 meldte de ud, at de ville prøve at skifte retning, og det er det vi blandt andet ser resultatet af nu med LGs kommende ’Velvet’-telefon.

Smartphonen er ikke bedækket med fløjl, sådan som navnet antyder. Navnet henviser i stedet til det focus på design, telefonen er lavet med. Netop designet er oftest det, der nedprioriteres ved mellemklasse-telefoner, men LG satser på, at almindelige mennesker er mere interesserede i at have en pæn smartphone end en hurtig smartphone.

Designet er, som Velvet-navnet også henviser til, glat og minimalistisk. Men den lille design-detalje, som LG måske rammer plet med i denne forbindelse, er kameramodulet. I vore dage, hvor vi gerne vil have 3-4 kameralinser på bagsiden af kameraet, er det ikke altid denne designudfordring bliver løst særlig elegant. Apples 2019-iPhones er et godt eksempel, ligesom Googles Pixel-modeller fra sidste år.

Fløjsglat design

Samsungs løsning er heller ikke, hvad man måske vil betragte som pyntelig. Men se lige, hvad LG har gjort her. Ved at placere kameraerne under hinanden efter størrelse og kun lade et enkelt af dem stikke ud af overfladen, bliver kameramodulet nærmest en design-feature i stedet for en øjebæ, man lærer at leve med.

I kombination med farveudvalget kan LG Velvet snildt gå hen og blive attraktiv for Android-brugere, der hellere vil have noget pænt end noget kraftigt. Ydelsen skal man nemlig ikke forvente ret meget af. Velvet er baseret på Snapdragon 765, altså en CPU fra sidste år. Det vil være rigeligt til almindelig smartphone-brug, men det er ikke ligefrem topydelse blandt smartphones.

Til gengæld får LG Velvet dog 5G ombord. Derudover er det begrænset, hvad vi ved om telefonen, for LG har kun givet os nedenværende teaservideo og nogle få teaser-fotos at dømme ud fra. Vi kender heller ikke noget til den konkrete pris, kun at Velvet ligger i mellemklassen. Lanceringstidspunktet er som altid usikkert her under Coronapokalypsen, men LGs accelererende marketing indikerer, at den nok lander på denne side af sommeren.

Annonce:
Forrige artikel4 Apple-hjul med ‘stålfælge’ kr. 6.299,-
Næste artikelSTORTEST: 6 trådløse hovedtelefoner i 2-4.000 kr. klassen. Er dyrest bedst?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.