Forside Produkter Mobil

Ny Pixel 4 fra Google har kun få nyheder ombord

-

Det er en af de telefoner, der er blevet lækket mest om i nyere tid.

Med andre ord vidste vi allerede en del om, hvordan Pixel 4 ville kunne og hvordan den kom til at se ud, inden den blev præsenteret ved Googles efterårs-pressemøde tirsdag. Vi vidste for eksempel, at dens skærmdesign stadig har en bræmmer i top og bund modsat konkurrenterne, og den ligesom iPhone 11 kom til at have et firkantet kameramodul på bagsiden.

Annonce:

Vi kendte dog ikke til detaljerne omkring sidstnævnte, og netop kameraet på Pixel-telefonerne er jo altid interessante, fordi de ifølge mange eksperter tager nogle af de bedste smartphone-billeder, der kan tages af markedets smartphones lige nu.

Det viser sig dog, at Google ikke, som nogle troede, gik efter en trippel-kamera-konfiguration som så mange andre smartphones gør lige nu. Google har dog tilføjet et enkelt kamera mere til det ene, der indtil nu helt alene har leveret fotos i topkvalitet – ved hjælp af Googles software.

Lovende kamera

Det nye kamera er et telefoto-kamera, og Google bruger dette til at levere en ekstrem hybrid-zoom, som Google kalder for Super Res Zoom. Tests skal vise, hvor godt det virker, og vi afventer stadig f.eks. DxOMarks dom over den nye Pixel 4. Hovedkameraet er på 12,2-megapixel og har en blændeåbning på f/1.7, mens telefoto-kameraet har en opløsning på 16 megapixel og en blændeåbning på f/2.4. Begge kameraer har optisk billedstabilisering.

Soli-chippen i Pixel 4 gør styring via gestikulation nemmere (Foto: Google).

Frontkameraets opløsning er på 8 megapixel og dets blændeåbning er på f/2.0. Frontkameraet bliver samtidig understøttet af Googles såkaldte Soli-chip, der med en kombination af lyd og billede gør det nemmere at bruge gestikulation foran skærmen til at udføre kommandoer og tilgå funktionalitet på telefonen.

Skærmen på den normale model er en OLED-skærm på 5,7 tommer og en FHD+opløsning (2220×1080 pixels) i det nu så populære 19:9-skærmforhold. Som vanligt har Google dog også præsenteret en større model med efternavnet XL, der har samme aspect ratio, men skærmen er på 6,3 tommer, og opløsningen er QHD+ (2560×1440 pixels). Begge modeller kan sættes til en refresh rate på 90Hz, ligesom OnePlus’ 2019-modeller.

 

Skuffende batteri

Som det var forventet, benytter Pixel 4 sig af Qualcomms Snapdragon 855-chipset, der flankeres af 6GB RAM og enten 64 eller 128GB (for begge modeller). Batteri-størrelsen er dog lidt skuffende, især når man tager den nye refresh rate i betragtning. Batterierne er på henholdsvis 2800 mAh og 3700 mAh, hvilket er lige i underkanten i forhold til konkurrenterne. For den normale model er det endda en nedgang i forhold til Pixel 3.

 

Ellers er der ikke ret meget at rapportere om Pixel 4, ud over det rent softwaremæssige. Google Assistant skulle angiveligt fungere endnu bedre på Pixel 4, fordi selve softwaren er blevet mindre, men flere funktioner samtidig benytter sig af computerkraften ombord. Det gælder bl.a. den nye transskriptions-service i app’en Recorder (der ikke har noget med nærværende site at gøre, men er en lydoptager-app, der altså kan levere automatisk og live tale-til-tekst på engelsk).

Pixel 4 vil efter alt at dømme blive parallelimporteret til Danmark. Den bliver tilgængelig om en uge i USA og Storbritannien. I sidstnævnte territorie lander startprisen på 669 pund, hvilket svarer til omkring 5740 kroner. Hvad den reelle parallel-importpris bliver, vil tiden vise.

 

Annonce:
Forrige artikelMere Google-nyt: Goddag til trådløse Pixel Buds, farvel til Daydream VR
Næste artikelNy Nest Mini fås også med en WiFi-router indbygget. Eller er det omvendt?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.