Forside Produkter Mobil

Motorola vender tilbage til topklassen med Edge+

-

I de senere år har Motorola fokuseret på at lave mobiler i mellemprisklassen til det store publikum, men nu skifter de strategi.

Fra at have været et af verdens største og mest banebrydende mobilbrands, har Motorola i en årrække været forvist til butikkernes mellemklasse-hylder. Den første håndholdte mobiltelefon kom fra Motorola, men det amerikanske firma kunne ikke klare sig i konkurrencen fra Samsung, Apple og de kinesiske brands, og blev først solgt til Google og siden til Lenovo.

Annonce:

Det er siden Lenovos overtagelse, at Motorola har holdt lidt lav profil, måske lige med undtagelse af den opfindsomme modul-strategi, de lancerede for nogle år tilbage. Men her i 2020 er Motorola igen begyndt at gøre indtog i den allerøverste smartphone-prisklasse.

Det startede med relanceringen af Motorola RAZR tidligere på året, der ligesom Samsungs Z Flip halter en smule bagefter på hardwaren, men tilgengæld er møgdyr, og det naturligvis på grund af begge telefoners foldbare skærme.

Men nu har Motorola så annonceret en ægte flagskibstelefon, der skal konkurrere med de absolutte topmodeller fra f.eks. Apple og Samsung. Navnet er Edge+, og der er tale om en fuldblods 2020-telefon med alt hvad det indebærer.

Et hovedtelefonstik? I 2020?

Som det kan forventes, er telefonen baseret på Snapdragon 865, og dette chipset har 12GB LDDR5-RAM at lege med. Motorola lover, at disse er med til at skrue ned for strømforbruget, så det i forvejen pænt store batteri på 5000 mAh kan gå endnu længere på en opladning. Lagerpladsen ligger på 256GB.

Batteriet kan oplades med 18W via et kabel, og trådløst med 15W. Telefonen understøtter også reverse charging med op til 5W. Ganske passende for en 2020-telefon understøtter Edge+ naturligvis 5G, Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.1. Det lader ikke til, at Edge+ er decideret IP-certificeret, men Motorola skriver, at de har testet telefonen op mod IP68-standarden, hvilket betyder, at de kun kan love, at telefonen er vandafvisende.

Ifølge Motorola har Edge+ markedets største højttalere ombord.

Skærmen er en 6,7 tommers OLED-skærm i FHD+-opløsning (2220 x 1080 pixels), og her kunne Motorola måske have gjort telefonen endnu mere 2020-agtig ved at inkludere end QHD+-skærm. Den smyger sig omkring kanterne, hvilket også har givet smartphonen sit navn, og er certificeret til at understøtte HDR10+. Den kan sættes til at køre med op til 90Hz refresh rate.

Det er dog imidlertid kameraerne og lydsiden, der er de store trækplastre på Edge+. Motorola bryder for eksempel en større trend, de har nemlig stadig et hovedtelefonstik ombord. Men skulle du ikke have lyst til at lytte via dette stik, indeholder selve telefonen, hvad Motorola siger er det største sæt stereohøjttalere i en smartphone til dato.

Billigere model også klar

Kamera-modulet bagpå består af fire sensorer: Et 108 megapixels hovedkamera med optisk billedstabilisering og en blændeåbning på f/1.6, et 16 megapixels ultravidvinkel-kamera med 117 graders synsfelt, et 8 megapixels telefoto-kamera med tre gange optisk zoom og optisk billedstabilisering, samt en Time-of-Flight sensor.

Den høje opløsning betyder, at smartphonen kan optage video i 6K, også selvom den ikke kan vise video i samme kvalitet. Edge+ kan også optage FHD-video ved 120 frames i sekundet. Selfie-kameraet foran er på 25 megapixels med en blændeåbning på f2.0.

Som nævnt er Edge+ oppe i topprisklassen, så du skal betale 7.999 kroner for den, når den lander 15. maj. Hvis du forudbestiller den mellem 4. og 14. maj, lover Motorola imidlertid at smide et par trådløse øretelefoner, Vervebuds 800, oven i hatten. De koster normalt 1.099 kroner.

Motorola Edge

Motorola har dog også lavet en mere skrabet udgave af Edge uden det lille plus-tegn, der er mere betalelig. Den lander på samme dato, koster 4.699 kroner og du kan ligeledes få øretelefonerne gratis med, hvis du forudbestiller den i den ovennævnte periode.

Med den almindelige Edge skal du nøjes med et Snapdragon 765-chipset, skærmen har ikke det samme kantdesign (men ser derudover ud til at være den samme), og den trådløse opladning er også sparet væk. Hovedkameraet er på 64 megapixels, men resten af bag-kameramodulet er det samme. Til gengæld har Edge en rigtig IP54-certificering og kan tage imod MicroSD til udvidelse af lagerpladsen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.