Forside * Featured

Motorola: Vær forsigtig med din RAZR

-

Foldbare skærme er stadig sårbare, også selv om de sidder i en klaptelefon.

Akkurat ligesom Samsung gjorde det, lige inden Galaxy Fold blev lanceret, har Motorola nu udsendt en video, der har til formål at sætte et realistisk forventningsniveau for deres kommende RAZR-smartphone.

Butikspremieren på sidstnævnte er nu kun få dage væk, efter en højere efterspørgsel end forventet forsinkede premieren i et par uger. Også selvom RAZR er væsentligt mindre end f.eks. Fold og Huaweis Mate X og har mellemklasse-specifikationer.

Annonce:

At der er tale om et eftertragtet produkt, kan man også se på, at early adopters er villige til at betale næsten 13.000 kroner for den nye RAZR-model, og at der altså er tilstrækkeligt mange af dem til at gøre stort indhug i lagerbeholdningerne.

Pas på nøglerne

Men selv 13.000 kroner gør ikke ligefrem RAZR til en kampvogn, når det gælder holdbarhed. I videoen, Motorola har udsendt, hedder det således, at der er en hel del ting, man skal passe på i den daglige brug som RAZR-ejer.

I modsætning til mange moderne smartphones er RAZR for eksempel kun letmodstandsdygtig overfor væske, så i videoen anbefales det at holde skærmen tør. I den mere logiske ende anbefaler Motorola også, at man lukker telefonen sammen, inden den ryger ned i f.eks. en lomme.

Det giver nok sig selv, at man skal passe på med at lade skarpe genstande komme for tæt på RAZR. Men det kan nok godt betale sig for Motorola at gøre opmærksom på det, når man tænker på, at den sammenklappede RAZR formentlig befinder sig samme sted som ens nøgler det meste af tiden. Hvis den klappes sammen omkring hoveddørsnøglen, kan skærmen hurtig blive ødelagt.

Alt dette taget i betragtning er det måske mindre oplagt, at Motorola advarer mod brug af skærmbeskyttere. Men hvis man tænker lidt længere over det, så er der jo ikke rigtig nogle skærmbeskyttere på markedet (endnu), der er lavet til at kunne folde.

Buler er helt normalt

En skærmbeskytter vil formentlig få nogle grimme rynker der, hvor RAZR foldes, og så går hele idéen med en foldbar skærm ligesom i vasken. Desuden kan man sagtens forestille sig, at en forkert placeret skærmbeskytter vil skabe uhensigtsmæssige spændinger på sårbare steder og dermed ødelægge, snarere end beskytte.

Det bør også nævnes i den forbindelse, at den oprindelige ballade med anmeldereksemplarerne af Galaxy Fold opstod, fordi visse anmeldere troede, det øverste skærmlag var en skærmbeskytter. Måske prøver Motorola også at undgå noget lignende med denne udmelding.

Endelig er det bemærkelsesværdigt, at Motorola gør det klart, at udbulninger på den foldelige skærm er helt normalt. Det vidner om, at vi stadig er i de foldbare mobilskærmes barndom, både fordi disse endnu ikke er helt stramme, og fordi vores forventninger til dem endnu er baseret på vores fantasi og ikke vores erfaring.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.