Forside Nyheder

Samsungs Smart View-app dør 5. oktober

-

Hvis du ikke har skiftet dit Samsung-TV ud i de sidste fire år, skal du måske indstille dig på at droppe app-styring af skærmen.

Hvis fjernbetjeningen til dit Samsung-TV på et tidspunkt forsvandt eller blev druknet i cola, husker du sikkert der første minutters desperation, hvor du i panik kiggede efter om den lokale elektronikbutik stadig var åben, så du kunne købe en universal-remote.

Annonce:

Altså lige indtil du kom i tanke om at du jo bare kunne downloade Samsungs Smart View-app og bruge den i stedet. Men hvis du aldrig fik købt den der universal-fjernbetjening, er det nok ved at være på tide, for til oktober stopper Samsungs understøttelse af Smart View-app’en.

Samsung har besluttet sig for at stede app’en til hvile. Det skriver websitet Sammobile på baggrund af en temmelig pålidelig kilde: App’ens beskrivelse på Google Play Store. Her har Samsung bekræftet, at app’en vil forsvinde 5. oktober, men det skulle også gælde for Apples App Store og iOS-platformen.

Hvor godt app’en kommer til at virke fremover, hvis du downloader den før 5. oktober, vides endnu ikke. Men hvis du af en eller grund kommer til at slette den eller skifter til en ny smartphone, kan du ikke gen-downloade den.  Men som Android Police peger på, så er Smart View allerede godt igang med at begå harakiri i forvejen.

 

 

Ældre TV-modeller mister app-styring

Både i kommentarerne på Google Play Store og i forskellige andre fora brokker folk sig over ustabilitet og hvordan tidligere fungerende funktionaliteter er holdt op med at virke. Især synes app’en at miste forbindelse til selve TV’et ret ofte, og det har medført en række 1-stjernede anmeldelser på Google Play Store.

Der er naturligvis kommet nyere app, nemlig samlede Samsungs SmartThings-app, der kan bruges med hele SmartThings-økosystemet. Men problemet er, at SmartThings-app’en kun er bagudkompatibel med tv-modeller fra 2016/2017 og fremefter, så hvis dit Samsung-TV er mere end fire år gammelt, kan du efter 5. oktober formentlig skyde en hvid pind efter app-styring.

 

 

Hvis du er fast læser af Recordere, er der imidlertid en god chance for at du skifter dit tv ret ofte, så måske er det slet ikke et problem for dig. Men de første versioner af kunst-tv’et The Frame benyttede for eksempel Smart View-app’en til at tilgå ”art mode”.

Smart View var oprindeligt en screen mirror-funktion, som app’en kunne give bedre kontrol over, mens den samtidig gav mulighed for at afspille videofiler med mere fra den lille skærm til den store skærm. Disse funktioner kan muligvis forsvinde for Samsungs TV-modeller fra før 2016, når app’en også forsvinder, og ejerne ville skulle bruge tredjeparts-apps og services såsom Cast og AirPlay i stedet.

 

Annonce:
Forrige artikelSkepsis overfor ny streaming-tjeneste med indhold fra topnavne
Næste artikelTEST: NAD M10 – Streaming HIFI-forstærker til den moderne indretning
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.