Forside * Nyheder

Nu får vi endelig Zack Snyders version af ’Justice League’ at se

-

Den myteomspundne version af superhelte-filmen kommer til næste år på den nye HBO MAX-streamingtjeneste.

For fans af tegneserier og effektbrag-film er hashtagget #ReleaseTheSnyderCut lidt af et fænomen. Det har skrevet sig ind i fan-historien så eftertrykkeligt, at fans af alle mulige andre film også er begyndt at bruge hashtagget om film og serier, der slet ikke har noget med det oprindelige fænomen at gøre – ofte for sjov.

Annonce:

Men oprindeligt handlede #ReleaseTheSnyderCut om instruktøren Zack Snyder og superhelte-filmen ’Justice League’ fra 2017. Det var en fan-bevægelse på sociale medier, hvor dedikerede fans krævede at få Snyders oprindelige version af filmen at se.

Den version, der kom i biograferne, var efter sigende ikke den udgave, Snyder selv ville have sendt på gaden. Men nu kan fans godt begynde at glæde sig. Til næste år kan de komme til at se filmen, sådan som instruktøren oprindeligt ville have lavet den.

Det sker på HBO MAX, den kommende streamingtjeneste, der får alle Warner Bros.’ film og tv-serier ind under hatten. Og eftersom Warner ejer DC-tegneserie-universet, kommer alle film og serier baseret på helte derfra til at kunne streames fra den nye tjeneste. HBO Max åbner i USA om lidt under en uge.

Flop

Igår tweetede Zack Snyder en bekræftelse ud til sine fans med ordene ”This is real” – og så naturligvis det ovenstående hashtag. Det ser endda ud som om, filmen bliver lanceret som ’Zack Snyder’s Justice League’ og det hele.

Modsat Disneys film og serier, der foregår i Marvel Cinematic Universe, har Warner Bros. ikke været ret heldige med sine DC-baserede film. Der har været enkelte højdepunkter rent kommercielt, inklusive Zack Snyders bud på en Superman-film, ’Man of Steel’, samt ’Wonder Woman’ og ’Aquaman’.

’Justice League’ var tænkt som Warner Bros.’ bud på Marvels ’Avengers’, men endte med at blive et flop. Filmen skulle indtjene 750 millioner dollar for at være profitabel, når produktionsomkostninger og marketing bliver taget med i betragtning. Men den endte kun med at hive 657 millioner dollar hjem. Warners andel af underskuddet var angiveligt 60 millioner dollar.

En af de ting, der gjorde filmen ekstra dyr, var at Zack Snyder var nødt til at forlade filmen i postproduktions-fasen, da hans datter ganske tragisk begik selvmord. Joss Whedon tog over og foretog en masse ændringer, hvilket formentlig kostede det hvide ud af øjnene.

Effekterne gøres færdige

Resultatet var, ifølge Zack Snyder, at kun en fjerdedel af hans oprindelige film var at finde i det færdige resultat. Dette er formentlig en overdrivelse, andre siger, at det snarere er 70-80 procent af filmen, der er Snyders. Men det var alligevel nok til at få fans til at kræve at se Snyders udgave – ikke mindst fordi, de fandt den færdige film utilfredsstillende.

I et interview med Hollywood Reporter siger Snyder, at den film, der kommer på HBO Max til næste år, er ”en helt ny ting”, ikke mindst fordi der er blevet investeret 20-30 millioner dollar i at færdiggøre mange af de effekter, der ikke var kørt helt hjem, da Joss Whedon tog over.

Ifølge Hollywood Reporters kilder kan den endda ende med slet ikke at blive en film, men en mini-serie i fire dele som alternativ til en lang film. Det er ikke første gang, en superheltefilm af Zack Snyder bliver sendt ud i en ’Director’s Cut’-udgave. Det samme er sket, et par gange endda, med hans ’Watchmen’-film.

HBO Max forventes at begynde at indtage verden udenfor USA til efteråret, så der er en god chance for at Danmark også har adgang til tjenesten, når ’Zack Snyder’s Justice League’ bliver tilgængelig.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.