Forside Nyheder

Netflix ændrer krav og anbefaler TV fra Panasonic, Samsung og Sony

-
Netflix CEO Reed Hastings. Foto: recordere.dk

Netflix er klar med listen over anbefalede TV blandt 2020-modellerne, hvor LG har meldt sig ud.

For at et TV kan opnå mærket ‘Netflix Recommended’ – anbefalet af Netflix – skal det opfylde en række krav (se nederst).

Tidligere var LG en del af de anbefalede Netflix TV, men sidste år droppede de ud og heller ikke i år er der nogen LG TV der er ‘Netflix Recommended’.

Annonce:

Der er tre mærker som lever op til Netflix reviderede krav i år. Det er Panasonic, Samsung og Sony. For Panasonics vedkommende er det dog kun LCD TV, ingen af deres OLED TV er med.

Der er i alt 7 punkter på kravspecifikationen, hvor et TV skal opfylde mindst 5 af dem, for at kunne få stemplet ‘Netflix Recommended’.

 

Strengere krav til knap og app

Tidligere år var der ét punkt for en Netflix-knap på fjernbetjeningen (kaldet ‘Netflix Button’) og et andet punkt for nem adgang til Netflix app i TV menu (kaldet ‘Easy Netflix Icon’). Her var det nok bare at opfylde et af de krav, hvis ellers TV’et opfyldte fire af de øvrige krav.

Men her i 2020 er det punkt ændret til et krav Netflix kalder ‘Easy Netflix Access’, hvor der både stilles krav om en Netflix-knap på fjernbetjeningen og samtidig en Netflix-app der er let at finde i TV-menuen.

 

I interaktive Netflix-afsnit har seeren indflydelse på handlingen. Eksempel fra det interaktive afsnit af serien Black Mirror.

Nyt punkt: ‘Optimized For Interactive’

Der er kommet et nyt punkt på kravspecifikationen, og det handler om understøttelse af interaktivt indhold fra Netflix.

På streamingtjenesten ligger der allerede interaktivt børneindhold, samt særafsnit af serien Black Mirror. Interaktivt indhold har flere handlinger, hvor man som seer undervejs er med til at bestemme hvilken retning filmen eller serien skal tage.

Netflix planlægger nok med mere af den type indhold, for nu er understøttelse af den interaktive del blevet et af de krav som en TV-producent kan vælge at understøtte.

Se også: Netflix slipper interaktivt ’Black Mirror’-afsnit, vi har talt med skaberne

 

2020-modellerne

Netflix Recommended TV i 2020 er:

  • Panasonic Viera HX750 / HX800 / HX810/ HX820 / HX830 / HX850 / HX880 / HX900 / HX940 og HX970
  • Samsung QLED 8K / QLED 4K / Lifestyle TVs Q950TS | Q900TS | Q800T | Q90T | Q80T | Q70T | The Frame og The Serif
  • Sony BRAVIA X80H(XH80) / XH81 / X95H(XH95) / Z8H (ZH8) / Z9H samt A8H (A8) / A9S (A9)

 

Om Netflix Recommended TV

For at blive ‘Netflix Recommended’ her i 2020, der skal et TV opfylde 5 af 7 punkter på Netflix’ kravspecifikation. Disse punkter er:

TV Instant On: TV’et skal tænde straks og fortsætte hvor det slap.
Fast App Launch: Skal kunne starte og genoptage Netflix hurtigt
Easy Netflix Access: Start Netflix ved tryk på en knap på fjernbetjeningen. Tænder også TV’et hvis det er i stand-by. Det skal samtidig være let at finde og starte Netflix på TV’ets menu.
Always Fresh. Netflix app skal kunne opdatere i baggrunden, også når TV’et er i stand-by, så app altid viser det seneste indhold.
High-res Netflix Interface = Brugerfladen gengives i høj kvalitet på tekst, billeder og med seneste funktionalitet
Optimized for Interactive (Nyt i 2020) – TV’et understøtter afspilning af interaktivt indhold, som film/serier med flere handlinger.
Latest Netflix Version: TV’et skal tilbyde den seneste version af Netflix App

 

Annonce:
Forrige artikelNu får vi endelig Zack Snyders version af ’Justice League’ at se
Næste artikelSamsung The Terrace er udendørs TV til terrassen mv.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.