Forside Produkter Computere

Apples egne, nye chips til Macs kan blive afsløret under WWDC

-

Begyndelsen på en eventuel udfasning af Intel-chips til Mac kan begynde før de fleste forventede det.

Rygterne om at Apple vil begynde at lave deres egne CPU’er til Macs igen har svirret i årevis, men på det seneste er disse rygter begyndt at tage en mere fast form. Nu er der tilmed en mulig dato for annonceringen af Apples egne Mac-chips.

Annonce:

Det kan allerede blive om et par uger, 22. juni, når Tim Cook træder ind på den (denne gang virtuelle) scene og holder sin åbningskeynote ved World Wide Developers Conference. For første gang i mange år kan alle få adgang til at deltage i WWDC, fordi konferencen i år foregår online.

Bloomberg, der normalt er ret troværdige, når det gælder Apple-rygter, har fra kilder med kendskab til sagen fået oplyst, at Apple vil afsløre detaljer om de kommende chips ved WWDC, ganske enkelt for at give udviklerne og partnere tid til at forberede sig.

På den måde kan de nye Macs allerede fra salgsstarten have adgang til den tredjepartssoftware, de fleste idag forventer at kunne bruge på deres Apple-computere. Det er naturligvis et vigtigt led i markedsføringen.

Billige Macbooks

Det sidste gælder især, fordi de nye chips angiveligt vil blive brugt til at lave computere i den billigere ende med Apple-logoet på. De nye chips er baseret på ARM-arkitekturen i stedet for Intels x86-platform, og skulle endda være baseret på A14-chipsettet, der sidder i iPhone og iPad.

Det er især det sidste, der får analytikerne til at forudsige, at det ikke ligefrem (i hvert fald til at starte med) bliver MacBook Pro-modellerne, der får de nye chips ombord. Det bliver snarere en slags laptop-version af iPad Pro, rent hardwaremæssigt – men i en laptopform, der kører en tilpasset version af MacOS.

Angiveligt vil Apple konkurrere med de billigste laptop-modeller med Windows, men de vil især gerne skabe et alternativ til laptops baseret poå Googles Chromebook-platform, der på grund af den lave pris er populære blandt unge i Apples hjemland.

De nye chips skal produceres af taiwanesiske TSMC, der også laver chips til AMD og NVIDIA. Apples beslutning er tilsyneladende sket som et forsøg på at generobre kontrollen med chipdesignet – og dermed, hvordan hardwaren spiller sammen med softwaren i en Mac, hvilket var en af styrkerne ved de PowerPC-baserede Macs, der gik forud for Intel-æraen.

Det skulle dog også spille ind, ifølge Engadget, at Intel har problemer med at komme videre fra produktionen af 14 nanometer-chips, hvor bl.a. AMD og Qualcomm vil begynde at producere 5 nanometer-chips fra næste år.

Annonce:
Forrige artikelDRTV klar på Android TV (beta)
Næste artikelPolitiet slår til mod pirat-streaming: Anholdelser i Danmark
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.