Forside * Fokus

Energikæmpe vil skabe en konkurrent til YouSee

-

Det store jyske energiselskab Norlys vil også være teleselskab og står klar med milliarder der kan rykke magtballancen på det danske marked.

Norlys der leverer energi, internet og tv til omkring 1,5 millioner kunder, gør klar til endnu et ben i koncernen: Mobiltelefoni. Det skriver Finans.

Annonce:

Udover at levere energi og fiberløsninger i Jylland, så er de også ejer af Stofa og Boxer TV, og nu vil de også være store på mobiltelefoni. Et projekt som den tidligere Boxer-direktør Ulf Lund er sat i spidsen for.

“Når vi ser ud i fremtiden, ser vi, at internetadgang – fast og mobil – kommer til at smelte mere og mere sammen. Vi tror, at hvis man skal være konkurrencedygtig, skal man have begge ben”, fortæller Ulf Lund til Finans.

Men de starter ikke bare endnu et mobilselskab op. Deres planer er mere vidtrækkende end det. Ledelsen i Norlys har fået grønt lys til at købe en af de fire store teleoperatører i Danmark.

Med mindre Norlys køber YouSee, hvilket konkurrencemyndighederne næppe vil godkende på tv-siden, så kan deres projekt ende med en stor konkurrent til netop YouSee.

“Vi vil ud med noget, som rammer relativt mange kunder fra starten af, og som giver os en relativt stærk markedsposition fra starten”, lyder det fra Ulf Lund til Finans.

Det er dog ikke sikkert at det ender med et opkøb af et teleselskab. Teleanalytiker John Strand fortæller til Finans, at en fusion mellem Telia og Telenor i Danmark fortsat er en reel mulighed, efter at EU-domstolen har underkendt konkurrencekommissær Margrethe Vestagers afvisning af en britisk telefusion mellem selskaberne 3 og O2.

Den afgørelse kan betyde at salgsprisen på de to teleselskaber er steget, og Norlys skal passe på at de ikke køber for dyrt, hvis der også skal være en forretning i det bagefter.

Der er også den mulighed at indgå et tæt strategisk samarbejde med et teleselskab. Hvad end det ender med, kan det være noget der rykker i markedet.

“Den konsolidering, der er tale om her, har vi ikke rigtig set tidligere, hvor en bredbåndsudbyder i samme skala som Norlys vil være mobiloperatør”, fortæller teleanalytiker Torben Rune til Finans.

På spørgsmålet fra Finans om hvornår Norlys har et mobilselskab svarede Ulf Lund:

“Det er ikke urealistisk at forestille sig, at der kan gå to år. Men der går ikke to år, før vi ved, hvilken vej vi går. På den ene side er vi tålmodige og ydmyge over for, at ting tager tid. På den anden side har vi det sådan, at vi brænder så meget for det, at vi synes, at det haster”.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.