Forside * Nyheder

Samsung ude af IFA: Holder egen virtuel event i stedet

-

Verdens største producent af forbrugerelektronik har trukket sig fra 2020-udgaven af verdens største forbrugerelektronik-messe.

Da IFA besluttede sig for at gennemføre 2020-versionen af messen i en nedskaleret udgave, men dog med deltagelse af fysisk tilstedeværende gæster, blev det set som et tegn på, at de store tech-events var på vej tilbage.

Men måske glædede tech-verdenen sig lidt for tidligt. Genåbningerne af samfundene rundt om i verden efter den første COVID-19-bølge har resulteret i kraftigere stigninger i smittetrykket end mange håbede, og det får nu konsekvenser for IFA.

Annonce:

En af messens allerstørste udstillere, Samsung, har nemlig meddelt, at de trækker sig fra IFA i år. I stedet vil Samsung afholde deres egen, virtuelle event. Sidstnævnte er ikke nærmere specificeret endnu, så det er ikke til at vide, om der blot er tale om en virtuel præsentation i stil med Apples WWDC-keynote, eller en mere interaktiv, virtuel konference-begivenhed.

Det var The Korea Herald, der først breakede nyheden om at Samsung ville droppe IFA, og siden kom der en officiel udtalelse til Techcrunch. Til sidstnævnte medie siger en Samsung-talsperson, at ”Vi har taget den spændende beslutning at dele vores seneste nyheder og annonceringer ved vores egen digitale event i begyndelsen af september”.

Sporene fra MWC skræmmer

Samsung understreger dog, at der er tale om en undtagelse for 2020-versionen af IFA: ”Selv om Samsung ikke kommer til at deltage ved IFA 2020, ser vi frem til at fortsætte vores partnerskab med IFA i fremtiden”. Selv om Samsung ikke siger det direkte, kan den sidstnævnte sætning næsten ikke forstås på andre måder, end at det er Coronavirus-pandemien, der har fået Samsungs til at tage denne beslutning.

IFA-arrangørerne er formentlig temmelig nervøse efter Samsungs udmelding. Da det andet store, sydkoreanske forbrugerteknologi-firma, LG, trak sig fra Mobile World Congress kort før messens afholdelse, startede det en lavine af frameldinger, der resulterede i at MWC blev helt aflyst.

Hvis andre virksomheder beslutter sig for at følge Samsungs eksempel, kan IFA hurtigt komme i fare for at blive mødt med den samme skæbne. IFA har som nævnt allerede nedskaleret messen, sådan at der f.eks. kun kan blive lukket 1.000 mennesker ind på messeområdet ad gangen.

Derudover skal man inviteres for at deltage i IFA i år, og det betyder, at der formentlig ikke bliver plads til ret mange almindelige forbrugere, og at IFA i stedet vælger at prioritere pressen og branchefolk. IFA er ellers normalt verdens største teknologi-messe, der er åben for offentligheden, og sidste år besøgte i alt 245.000 mennesker IFA. CES i Las Vegas besøges af lidt under 200.000 mennesker årligt, men er ikke åben for offentligheden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.