Forside * Featured

Microsoft støtter Epic i kampen mod Apple

-

En af Apples vigtigste partnere har nu valgt at støtte Epic Games i den retssag, spilfirmaet kører mod Cupertino-firmaet.

For nylig kunne vi rapportere, at Epic var gået igang med at lede efter allierede i kampen mod Apple. Og nu har de fundet en meget stor allieret, der tidernes morgen også lå i skyttegravskrig med Apple, men som i mange årtier har været en fredsommelig partner.

Annonce:

Det er Microsoft, som nu slutter op om Epic og stiller sig bag spilfirmaets faner. Det kan nemlig få ret stort betydning for Microsoft, hvis Apple laver en ”hård exit” af Epic og smider alt, hvad firmaet har med at gøre, på porten.

Det vil nemlig også betyde et farvel til spilmotoren Unreal Engine, som driver en hel masse af de populæreste spil på markedet. Dermed vil en række nye spil – og måske også nogle allerede eksisterende, simpelthen ikke kunne køre på Mac eller iOS.

 

 

Eftersom Microsoft via Xbox-platformen har et nært samarbejde med store og små spiludviklere, er det mange af deres partnere, der kan blive ramt, hvis Apple vælger at trykke på den store katapultsæde-knap for Epic Games.

 

”Kritisk teknologi”

Derfor har Microsoft nu officielt meldt ud, at de støtter op om Epic. Det er sket ved at Microsoft har indsendt et støttedokument til domstolen i det søgsmål, som Epic har anlagt mod Apple. Det bekræfter Xbox-bossen Phil Spencer på Twitter.

I dokumentet forklarer Microsoft retten, at Unreal Engine kan betragtes som en slags kritisk infrastruktur. Eller, helt med Microsofts helt specifikke ordlyd, ”kritisk teknologi” for spilbranchen. For Microsoft handler det altså ikke direkte om den ”Apple-skat” på 30%, som udbydere af apps i App Store skal lægge i Cupertino-firmaets kasse, og som er stridens æble i kampen mellem Epic og Apple. I hvert fald ikke officielt.

Men uofficielt er det naturligvis med til at lægge pres på Apple, at en så stor spiller som Microsoft nu stiller sig bag en af firmaets juridiske modstandere. Det gør det kun værre, at Microsoft er en vigtig partner for Apple.

Selv om Apple udbyder sin egen kontorpakke, er det Microsofts Office-pakke, der er det foretrukne valg, selv for Mac-ejere. Tilgængeligheden af Office og integrationen med andre Microsoft-produkter som f.eks. Skype eller LinkedIn er et vigtigt salgsargument, når folk betaler ekstra for en Mac-computer i stedet for en PC.

Derfor gør det formentlig ekstra ondt, når Microsoft vælger side på denne måde. Også selv om de to firmaer, da de stadig blev ledet af deres respektive stiftere, lå i skyttegravskrig i 1980’erne og 1990’erne over, hvem der havde ret til at markedsføre computere med grafiske brugerflader.

Epic har allerede fået offentligt udmeldt moralsk støtte fra bl.a. Spotify, Facebook og Tinder.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.