Forside * Nyheder

Apple introducerer magnetisk tilbehør til iPhone med MagSafe

-

Kreditkortholdere, covers og en slags afløser for den aldrig lancerede AirPower er en del af den nye MagSafe-generation.

Vi kender MagSafe fra MacBooks-opladerstikket, hvor teknologien har været væk fra rampelyset i et stykke tid. Men nu har Apple bragt den tilbage i mobil form. I forbindelse med lanceringen af iPhone 12-serien har Apple annonceret en ny generation af MagSafe-produkter, der kan ende med at blive ret populære – eller upopulære.

Det smarte ved den nye generation af MagSafe til iPhone er, at den tillader tilbehør at sidde magnetisk fast bag på iPhone. Det betyder for eksempel, at hvis du har klistret en kreditkortholder bag på telefonen, enten direkte eller på ryggen af et cover, kan du godt pille den af nu.

Annonce:

En ny MagSafe-kreditkortholder vil blive introduceret, der sidder magnetisk fast på telefonen. Og det får to spørgsmål til at melde sig:

1. Hvad gør elektromagnetismen ved kortchippen og især ved magnetstriben på kortene i kortholderen (hvis nogen stadig bruger sidstnævnte). NFC-funktionen bør være sikker nok, men det er jo ikke alle steder, den kan bruges.

2. Kan telefonen lades trådløst op med kreditkortholderen siddende på telefonen? Det sidste er formentlig ikke tilfældet, men det smarte er jo netop, at du hurtigt kan tage kreditkortholderen af, fordi den blot er magnetisk og lim ikke er involveret. Spørgsmålet er så bare, hvor godt holderen sidder fast, når telefonen rumsterer rundt i lommen eller tasken.

En slags AirPower

Men MagSafe har en del andre fordele. Covers kan fæstnes magnetisk, så de er nemmere at tage af og på, og Apple har også annonceret et nyt iPhone 12-cover med netop denne funktion. Men en af de helt store fordele er, at det med MagSafe bliver nemmere at placere iPhone rigtigt på en ladeplade, så den lader op med optimal hastighed. Det gælder i øvrigt både Apples egne og tredjeparts ladeplader.

I den forbindelse så vi ved Apples præsentation det tætteste, vi nogensinde er kommet AirPower, den myteomspundne ladeplade fra Apple, der aldrig blev til noget. Det karakteristiske ved denne var, at den kunne lade tre Apple-produkter op på én gang, og nu har Apple annonceret en ladeplade, der kommer tæt på.

Den såkaldte MagSafe Duo Charger (se billede øverst) kan oplade både iPhone og Apple Watch samtidigt – og det sker ved 15W, så det går relativt hurtigt. Det skal dog med det samme nævnes, at den nye MagSafe-generation er så ny, at den kun virker med iPhone 12-serien for nuværende.

Vi kender endnu ikke den danske lanceringsdato eller priser på de nye MagSafe-produkter. Ifølge den danske Apple-hjemmeside koster kortholderen 529 kroner, men der er endnu ikke sat leveringsdato på. Covers koster 429 kroner, men de har heller ingen leveringsdato. MagSafe Duo Charger er slet endnu ikke dukket op på siden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.