Forside * Featured

Officielt: Her er iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max

-

Rygterne var løbet stærkt foran dagens event, og de var i det store hele rigtige. Apple er klar med hele fire nye iPhones i efteråret og vinteren. Mest spændende var Pro familien.

iPhone er klar med nye versioner af deres populære iPhone Pro serie. Ikke overraskende hedder de nye modeller iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max. De nye modeller kommer med hurtigere A14 Bionic chip, og så kommer de også med en LiDAR scanner og 5G. Desværre bliver Danmark snydt for nogle af de bånd som Danmark planlægger at bruge til 5G inden for de kommende år.

Annonce:

 

iPhone 12 Pro familien kom som ventet med 5G, men også her var rygterne købet foran præsentationen. iPhone 12 Pro Max kommer uden det vigtige mmWave bånd, hvis du vil have de højeste 5G hastigheder i Danmark. I USA får de mmWave, men Apple finder åbentbart ikke Danmark vigtigt nok til at give os de 5G netværk du får med, hvis du i stedet køber en billigere Android model.

Designet er tilbage til 4 og 5 serien med skarpe kanter, som mange har savnet, og kanterne ser endog rigtigt flotte ud. De er IP68 certificeret til op til 6 meter vand i 30 minutter.

 

5G på alle iPhone 12

Selvom vi bliver snydt for mmWave, så kommer alle iPhone 12 Pro modeller i Danmark med 5G, så du vil kunne bruge ihvertfald et bånd til 5G. Apple har brugt meget tid på at implementere de nye antenner i det nye design, så Apple har bedste dækning. Op til 3.5 Gbit hastighed fortalte Apple om på eventen, men sørgede for at sige “in selected regions.

Smart Data Mode er en ny feature, der gør at din telefon automatisk skifter mellem 4G/LTE og 5G for at spare batteri.

 

A14 Bionic er lynende hurtig

Den nye A14 Bionic kommer i et 5nm design, der kommer med 11,8 mia. transistorer der tilbyder lynende hurtig hastighed. Den er 6 kernet, og op til 50% hurtigere end konkurrenterne fra Snapdragon. Det samme gælder også den indbyggede GPU. Apple introducerede sammen med holdet bag League of Legends, hvor hurtigt grafikken kan køre på en iPhone.

 

Magsafe

Hurtigere trådløs opladning med magneter kaldes MagSafe

Apple genopliver navnet MagSafe, der tidligere blev brugt til opladning af Macbooks computere. Nu skal det bruges til trådløs opladning, og giver op til 15W trådløs opladning på iPhone 12 modellerne. Oven i det har Apple implementeret en forbedret NFC chip, der kan bruges sammen med de trådløse opladere.

MagSafe forbedrer den trådløse opladning og giver dermed en bedre og mere effektiv oplevelse og introducerer et økosystem med tilbehør, der er nemt at fastgøre, og som er det perfekte supplement til iPhone 12 Pro-modellerne fortæller Apple i en pressemeddelse.

 

Apple arbejder sammen med flere leverandører om at komme med nye MagSafe produkter. Både etuier og opladere. iPhone kommer ikke med opladere mere, men du får til gengæld et USB-C til Lightning kabel med.

 

Nye farver – Farvel til Space Grey

iPhone 12 Pro familien kommer i fire farver Guld, Sølv, Grafit Grå og Stillehavsblå, og dem som har sværget til Space Grey, skal nu til at vælge hvad vej de vil gå når det gælder farvevalg. Farven der kommer tættest på er nok Grafit.

 

 

Skærmen bliver større

På iPhone 12 Pro får du enten en 6,1″ eller 6,7″ skærm afhængig om du tager Pro eller Pro Max. OLED Skærmen kalder Apple Super Retina XDR. Skærmen får en opløsning på 2.778 x 1.284 pixels (458ppi) med op til 1.200 nits lysstyrke. Skærmen tilbyder naturligvis HDR. Skærmen er beskyttet med Apple’s egen teknologi de kalder Ceramic Shield, som Apple påstår er stærkere end andre teknologier som f.eks. Gorilla Glas.

Det er fremstillet ved at kombinere glas med nanokeramiske krystaller, som faktisk er hårdere end de fleste metaller. Det lyder enkelt, men det er en utroligt svær proces, fordi det keramiske materiale ikke er gennemsigtigt. Ved at styre typen af krystaller og graden af krystallinitet har Apple udviklet en eksklusiv formel, som gør det keramiske materiale ultrastærkt, sam­tidig med at det rent optisk forbliver gennemsigtigt.

 

Kameraet får op til 5X optisk hybrid zoom og Dolby Vision HDR video optagelse.

iPhone 12 Pro serien kommer med nye kamera, og du får op til 5X optisk hybrid zoom 2.5X optisk (på Pro Max) og 4X optisk hybrid zoom (2X optisk) på iPhone 12 Pro. Kommer med LiDAR scanner og tripple-lens opsætning på bagsiden. LiDAR gør det endnu letter at skabe AR oplevelser på telefonen, ligesom det gør autofocus op til 6 gange hurtigere, også i mørke.

De nye Pro-kamerasystemer omfatter et fleksibelt ultravidvinkelkamera, et telekamera med endnu længere brændvidde på iPhone 12 Pro Max og nye vidvinkelkameraer, som kan bruges til at optage flotte billeder og video af professionel kvalitet i både lyse omgivelser og på steder med svag belysning.

Kameraet får en forbedret Night Mode, der både virker på front- og bagkamera.

 

 

På videosiden kan du nu optage i 4K med 10 Bit HDR Dolby Vision. Ligesom du kan lave Night Mode Time-Lapse. Du kan sågar redigere HDR videoer direkte på telefonen.

 

 

Du får også Deep Fusion på alle kameraer, som gør du kan vælge dybden og fokus i både video og foto.

Kameraet får så mange nye features der tager funktioner fra Pro kameraer, så vi er nødt til at teste det før vi kan skrive mere om det.

 

Pris og tilgængelighed

  • iPhone 12 Pro kommer til at koste fra 8.899 / 9.799 / 11.599 DKK udfra lagerplads
  • iPhone 12 Pro Max kommer til at koste 9.699 / 10.599 / 12.399 DKK udfra lagerplads
  • iPhone 12 Pro familien kommer i farverne Guld, Sølv, Grafit Grå og Stillehavsblå.
  • iPhone 12 Pro familien kommer med 128GB / 256GB / 512GB lagerplads afhænging af hvor meget du vil betale for den.

iPhone 12 Pro kan bestilles fra den 16/10 med levering fra 23/10
iPhone 12 Pro Max fra den 6/11 med levering fra 13/11

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.