Forside * Featured

PS5 støj: Sony benytter forskellige blæsere med forskelligt støjniveau

-
En PS5 blæser. Screenshot fra YouTube hvor Sony adskiller en PS5

Flere anmeldelser af Sony PlayStation 5 kalder konsollen for stille. Nu viser det sig at Sony bruger forskellige blæsere, med forskelligt støjniveau.

Er Sony PS5 lydløs eller ej? Efter at flere anmeldere har skrevet om hvor lydløs den nye konsol er, så undrer flere købere sig. For den PlayStation 5 de har købt er ikke lydløs.

Vores anmelder skrev i anmeldelsen af PS5: “Årsagen til den store størrelse, er ifølge SONY, for at skabe en helt lydløs konsol. Heldigvis er det med glæde jeg kan berette, at PS5 ER helt lydløs”.

Annonce:

Det affødte flere kommentarer, hvor bl.a. Jørgen Hans skrev: “Min støjer ganske meget, særligt sammenlignet med min gaming PC”

 

Sony har mindst tre varianter af PS5-blæsere

Er der forskel på konsollerne? Er der forskellige PS5-modeller i omløb, hvor nogen støjer mere end andre?

Ja, lyder det nu fra det franske onlinemagasin Les Numériques, der tester digitale produkter.

De har også anmeldt Sony PlayStation 5, og ligesom vores anmelder fandt de det udlånte anmeldereksemplar støjsvag. Stor var overraskelsen derfor, da en på deres redaktion købte en PS5 privat, og fandt at den konsol støjede mere end deres anmeldereksemplar.

Magasinet satte sig for at undersøge hvorfor og skilte begge konsoller ad. Her fandt de at deres to konsoller var udstyret med forskellige blæsere. De målte den ene (test-eksemplaret) til at støje med 39 dB (A) ved gaming og den anden (privat køb) til 43 dB (A).

+3 dB er en fordobling af lyd-intensiteten. De skriver at begge blæsere er hørbare, men den på 39 dB høres ikke når spillet først er i gang.

De to blæsere kan ses her. A (th) er den støjsvage mens B (tv) støjer lidt mere.

 

De to PS5-blæsere. Foto: Les Numériques

Sammenlignes disse med billedet øverst i artiklen, der stammer fra Sonys egen adskillelse af en PS5, ses en tredje variant af en PS5-blæser. Det vides dog ikke om der sælges PS5-modeller med denne tredje variant.

Sony må gerne sælge konsoller der afviger på komponenter, som her på blæserne. Det er ikke anderledes end en TV-fabrikant der benytter forskellige displays, eller en mobilfabrikant der køber displays flere steder, så det ikke er præcis samme produkt alle køber.

Det er heller ikke udsædvaneligt at det er den bedste udgave der håndplukkes til anmeldere, det kaldes ofte for en ‘golden sample’, men det bliver selvfølgelig et problem hvis anmelderne kommer til at rose noget der ikke er i de udgaver som sælges efterfølgende. I dette tilfælde ros af PS5 som en nærmest lydløs konsol, og så findes der PS5-varianter på markedet som støjer mere.

 

Et lotteri

Magasinet satte sig derfor for at undersøge flere PS5-konsoller. Yderligere 3 privat indkøbte modeller blev skilt ad, og her fandt de én model med blæser A (den støjsvage) og to andre med blæser B (den lidt mere støjende).

Så ud af 5 konsoller endte de med 2 støjsvage og 3 der støjer lidt mere. De kalder det derfor et lotteri, om man som køber kommer hjem med den ene eller den anden.

Uanset støjniveau så lader der dog til at være enighed om, at PS5 uanset variant, er mere stille end forgængeren, særligt PS4 Pro.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.