Forside * Featured

TEST: B&O Beoplay H95 – Trådløs luksus med aktiv støjreduktion til en luksus pris

-

Det er ikke hver dag man får lov til at teste trådløse hovedtelefoner, der koster omkring 6.000 kroner – Vi har testet de eksklusive Beoplay H95 hovedtelefoner med aktiv støjreduktion.

Normalt tester jeg hovedtelefoner i prislejet 900 – 3.000 kroner, så jeg blev noget overrasket over Bang & Olufsen spurgte om jeg kunne tænke mig at teste deres eksklusive serie H95, der koster 6.000 vejledende.

Annonce:

Beoplay H95 er en eksklusiv serie, som Bang & Olufsen har lavet for at fejre deres 95 års jubilæum. B&O blev nemlig etableret den 17. november 1925 af Peter Bang og Svend Olufsen i Struer.

Se også: Vi har besøgt gården hvor det hele begyndte

Hovedtelefonerne bygger på 95 års inspiration, udvikling og innovation, og har naturligvis aktiv støjreduktion og en batteritid på 38 timer med støjreduktion, og hele 50 timer uden.

Vi har testet, og her er hvad vi synes.

 

Udpakning og installation.

Bang & Olufsen Beoplay H95 kommer i et eksklusivt aluminium-etui, der udover hovedtelefonerne indeholder et USB-A til USB-C opladningskabel samt et mini-jack kabel, en Quick start guide og et stof af mikrofiber til rengøring, samt en adapter til brug i fly.

Begge kabler matcher hovedtelefonernes farve. Modellen vi testede var Grey Mist (grå), men du kan også få H95 i farverne sort og Gold Tone.

 

Byggekvaliteten imponerer ikke alene med sit eksklusive udtryk, men også med hvor solidt og behageligt det er at gå rundt med H95 på i længere tid.

Ørepuderne er i særklasse blandt de bedste jeg nogensinde har prøvet, og så gør det mig meget glad, at Bang og Olufsen har gjort ørepuderne udskiftelige og lette at tage af for at rengøre.

Puderne sidder fast med magneter, og når de tages af kan man se de skråtstillede 40 mm drivere, der giver lyden som vi vender tilbage til senere.

 

Lydstyrken justeres på et hjul på højre side, og det er nok den mest brugervenlige måde at betjene lydstyrken jeg nogensinde har prøvet på et sæt trådløse hovedtelefoner. Hjulet er belagt med små riller, der gør det enormt let at justere lydstyrken.

Der er et tilsvarende hjul på venstre ørekop, og det bruges til at at justere den aktive støjreduktion. Drejer man baglæs og den den aktive støjreduktion slås til, og fremad bestemmer man hvor meget lyd man lukker ind.

På højre ørekop finder man også tænd/sluk/bluetooth knap, et USB-C stik til opladning og et mini-jack stik, hvis man ønsker at bruge hovedtelefonerne med kabel. På venstre ørekop er der en lille knap som bruges til play / pause. På højre kop er der touch-kontrol til frem og tilbage på valg af numre.

Installationen af hovedtelefonerne er ganske let via bluetooth indstillinger på din smartphone og du kan bruge Bang & Olufsen app’en til at sætte lyd og funktioner op. Da vi installerede Beoplay H95 første gang, var der en firmware opdatering (version 5.2.1) som vi installerede inden vi fortsatte anmeldelsen.

 

Hvordan lyder de?

Kort fortalt lyder Bang & Olufsen H95 endog rigtigt godt. Vi testede dem med meget forskellig slags musik, og på tværs af genrer ydede H95 flot.

Andreas Vollenweiders Belladonna fra Caverna Magica sad lige i skabet, og der var plads til både harpe, stemmer og en let bas i baggrunden. På hans nye album Quiet Places finder man The Pyramidians, som også fik plads til harpe, tromme og Cello.

Sade’s Soldier of Love giver også den ønskede blanding af bas og Sade’s blide stemme. Også ved podcast lyder H95 godt.

Standard-indstilligen “optimal” leverer fint den lyd som jeg bruger i det daglige, og der var på intet tidspunkt brug for at gå ind og justere selv. Det er sjældent at jeg ikke er nødt til at gå ind og fjerne eller tilføje enten diskant eller bas, men de to 40mm drivere leverer bare perfekt i deres standardindstillinger.

Støjreduktionen er god, men kan ikke slå f.eks. Sony WH-1000M4 som vi testede tidligere på året. Men da vi testede den med vores fly-simuleringslyd og ude i trafikken var den tilfredsstillende, men ikke på par med andre mærker der har specialiseret sig i at være det bedste inden for aktiv støjreduktion. Men den er klart godkendt.

Bang og Olufsen H95 kommer med Bluetooth 5.1, der understøtter AAC og adaptiv AptX, så mens iPhone ejere må nøjes med AAC kodec, så kan de fleste Android smartphone ejere boltre sig mellem AptX, AptX HD og AptX LL kodec, der giver en bedre lyd end AAC på iPhone.

 

Hvordan er de at have på ?

I de par uger jeg har testet Beoplay H95, har jeg i gennemsnit haft dem på 2-3 timer om dagen, mens jeg sad og lavede andre opgaver. De er ualmindelige behagelige at bære, og især ørepuderne er virkeligt behagelige at have på i flere timer.

På topper af bøjlen er der et blødt lag som gør at det ikke bliver hårdt for hovedbunden at bære de 323 gram som hovedtelefonerne vejer.

Batteritid imponerer

De kommer med 38 timers batteritid med aktiv støjreduktion, og slår du aktiv støjreduktion fra, får du hele 50 timers batteritid.

Det er en flot batteritid, der bringer Beoplay H95 op på øverste hylde, hvor du kan tage en tur frem og tilbage til USA uden at skulle genoplade.

Hvis du skal genoplade det indbyggede Lithium-Ion batteri på 1.110 mAh, skal du bruge et par timer fra 0 – 100%.

 

 

Konklusion

Bang og Olufsen Beoplay H95 leverer på alle parametre. Et i særklasse smukt design, en vel afbalanceret lyd og støjreduktion og en fantastisk trådløs forbindelse. Men om prisen på 6.000,- er retfærdig vil jeg ikke forholde mig til, fordi jeg normalt ikke anmelder eksklusivitet.

Men der er ingen tvivl om, at er man B&O fan, og elsker man et unikt design, og brænder de sidste feriepenge man har fået retur for at blive brugt, så kan man blive ejer af et sæt eksklusive hovedtelefoner, som man nok ikke kommer til at møde mange af i toget eller flyet.

Beoplay H95 er en hyldest til dansk design og lyd, og så må vi andre nøjes med at hylde dem med en flot og velfortjent topkarakter.

B&O Beoplay H95 leverer hvad de lover, og så må os der ikke vil ofre mere end maksimalt 3.000,- for et sæt hovedtelefoner vælge at se bort fra dem i vores købeovervejelser. Men man bliver da lidt ærgerlig over at der var et returlabel med i anmelderkassen.

Pris og tilgængelighed

Bang og Olufsen Beoplay H95 kan købes nu, og findes i farverne grå, sort og råhvid/guld.

Den vejledende pris er 6.000 kroner, men kigger vi på pristjenesten Pricerunner har vi i disse dage set dem til 5.100,- flere steder. Du kan se aktuel dagspris her.

 

Tekniske specifikationer

 • Trådløs signaloverførsel via Bluetooth 5.1 (inkl. aptX Adaptive og AAC)
 • Adaptive Active Noise Cancelling (ANC)
 • Dedikeret knap til stemmekontrol (Siri, Alexa, Google Assistant)
 • Sammenklappeligt design
 • Finish i ægte lammeskind og aluminium
 • Fire indbyggede mikrofoner til telefonopkald
 • 40 mm titanium drivere
 • Opladetid cirka 2 timer (USB-C)
 • Batteritid op til 38 timer med både Bluetooth og ANC aktivt
 • Medfølgende tilbehør: 1,5 m standard minijack-kabel, 1,5 m USB-A til USB-C kabel, flyadapter, transportetui i aluminium, renseklud
 • Frekvensområde: 20-20.000 Hz
 • Impedans passiv: 24 ohm
 • Følsomhed: 95 dB
 • Sammenklappelig: Ja

 

Bang & Olufsen H95
Ydelse (Lyd)
Brugervenlighed
Design
Batteritid
Komfort
Læs bedømmelse0 stemmer
Plus
Design i særklasse
Fantastisk velafbalanceret lyd
God støjreduktion
Bærekomfort bedste vi har prøvet
Minus
Det er svært at retfærdiggøre prisen, så det må være op til den enkelte, hvad man vil ofre på luksus og eksklusivitet.
4.9
Karakter
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.