Forside * Nyheder

Disney vil satse endnu mere på streaming – er nået 87 mio. abonnenter

-

Store biograffilm på de små skærme begynder at ligne en trend blandt filmstudierne.

Igår kunne vi rapportere, hvordan Warners strategi med at sende alle 2021-biograffilm ud på HBO MAX samtidig med deres biografpremierer allerede ser ud til at give pote. Så det er nok ikke så underligt, at andre store studier nu ser ud til at følge trop.

Annonce:

Det gælder blandt andet det allerstørste studie i Hollywood, nemlig Disney. Firmaets store succes med Disney+ gør det til en naturlig udvikling at sende flere film ud på streaming, der ellers ville være kommet i biografen, selv om de måske ikke ligefrem laver simultanpremierer ligesom Warner…endnu i hvert fald.

Kl. 22 dansk tid går der et fire timer langt investormøde igang, der skal fremlægge situationen for alle Walt Disney Companys forretningsområder, lige fra forlystelsesparker over krydstogtskibe til legetøjslicenser. Men kerneområdet er naturligvis film- og tv-produktionen.

Ifølge New York Times forventes Disney at afsløre, at firmaet vil skrue kraftigt op for streaming-aktiviteterne. Lige nu er der ingen rapporter om simultanpremierer, men man kan aldrig vide. Til gengæld ser det ud til , at Disney i den umiddelbare fremtid vil satse mere på streaming end på biograferne.

 

Mere af det hele på streaming

Der vil stadig være en del Disney-film, der stadig kommer til at være biografoplevelser. For eksempel har Disney valgt at udskyde premieren på Marvel Cinematic Universe-filmen ’Black Widow’ med Scarlett Johanson til 7. maj næste år, i stedet for at sende den ud på Disney+. Det er nok et godt, strategisk valg, eftersom en række tv-serier er på vej til tjenesten baseret på MCU-universet, og der er ingen grund til at forvirre tingene.

Men derudover forventes investormødet at indeholde en hel masse nyt om eksklusivt Disney+-indhold. Noget af det første, New York Times nævner, er en ”væsentlig udvidelse” af Star Wars-universet. Hvad det betyder, er svært at sige. Men det lugter lidt af, at der er mere på vej end de live-action- og animerede serier, vi allerede har hørt om. Måske kommer der mere konkret nyt om Star Wars’ biograffremtid, som har været lidt usikker.

Når det gælder ren streaming, vil Disney forsøge sig med en varieret tilgang, inspireret af den succes, firmaet havde med at sende ’Mulan’ ud på Disney+ formedelst en hundedyr ekstrabetaling. Nogle film kommer til at gå den vej, mens andre blot bliver en del af tjenestens eksklusive indhold. Det gælder blandt andet live-action-udgaverne af ’Peter Pan’ og ’Pinocchio’, der er på vej. Sidstnævnte har Tom Hanks i rollen som Gepetto.

Tom Hanks spillede som bekendt også hovedrollen i den populære ’Turner & Hooch’ fra 1989, og den bliver nu til en hel tv-serie, dog uden Hanks (i hvert fald blandt hovedrollerne). Disney+ ser også ud til at spille en stor rolle for Pixars film fremover. Efter at ’Onward’ floppede fælt i biograferne med en premiere, der ramte lige ned i alle biograflukningerne, går ’Soul’ nu direkte på Disney+ til jul.

Hvor meget af dette, der bliver gældende globalt eller blot i USA, finder vi måske ud af om under mødet, ligesom vi kan få indikationer af, hvor mange af disse tiltag, der er permanente. Men én ting er sikkert: COVID-19 er godt i gang med at omstrukturere måden, Hollywood fungerer på.

 

Opdatering: 86,8 mio. abonnenter

På blot lidt over et år har Disney+ nået 86,8 millioner abonnenter. Det oplyste selskabet på investormødet. Dermed har hentet yderligere +13 mio. abonnenter de seneste par måneder.

Til sammenligning har verdens største streamingtjeneste Netflix passeret de 200 mio. abonnenter, men de har også haft mange flere år på det marked.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.