Forside * Nyheder

Samsung kan droppe Galaxy Note næste år

-
Note 20 kan blive den sidste Galaxy Note nogensinde (Foto: Samsung).

Det ser ud som om, Note- og S-serierne bliver lagt sammen i 2021 og at Note-navnet forsvinder.

2020 vil blive husket som et år, hvor COVID-19 ikke bare ramte menneskeheden hårdt, men også virksomheder og de produkter, der ellers normalt er tilgængelige. Recessionen, der fulgte coronavirus-udbruddet har taget livet af alt fra danske hifi-butikker til internationale messer.

Nu ser det imidlertid ud som om, en af de helt store kæmper på forbrugerteknologi-fronten må sige farvel til en af deres hoved-produktserier. Faktisk er der tale om den største kæmpe, nemlig Samsung, og de smartphones, de udgiver hvert efterår.

Annonce:

Som bekendt har Samsung to store, årlige præsentationer, der ligesom så mange andre tech-firmaers lanceringer foregår om foråret og om efteråret. Efterårsudgaverne af disse ’Unpacked’-events har de sidste mange år været fokuseret på den seneste udgave af Galaxy Note, mens forårsudgaven har været fokuseret på Galaxy S-serien.

Men næste år kommer der ikke nogen ny Galaxy Note. Det påstår kilder, som Reuters har talt med – og det gamle, respektable nyhedsbureau er ikke kendt for at løbe med løse rygter. Galaxy Note 20 kan blive den sidste i serien. Ifølge tre uafhængige, men unavngivne kilder vil Note-serien ganske enkelt blive droppet.

Foldbare i stedet for phablets

Firmaet i stedet vil satse på S-serien. Men hvis du er glad bruger af en Note og ikke mindst den medfølgende S Pen, behøver du ikke blive fortvivlet. S Pen går ingen steder, og vil ifølge en af Reuters’ kilder i stedet kunne bruges på telefonerne i S-serien, samt de foldbare smartphones, som Samsung planlægger at lancere.

Apropos de foldbare smartphones, så har Samsung ifølge en anden af Reuters’ kilder besluttet at overføre de Note-dedikerede ressourcer til foldbare smartphones i stedet. Det vidner om en klar strategisk satsning fra Samsungs side, og at de tror langt mere på det foldbare format end på Note.

I de senere år har S-serien og Note-serien da også nærmet sig hinanden. Note-serien udmærkede sig oprindeligt ved at kunne håndtere håndskriftsgenkendelse med S Pen og ved at være en ’phablet’, altså en smartphone, der var lidt større end normalt. Men eftersom både S20 Ultra- og Note 20 Ultra-modellerne har en skærm på 6,9” er den største forskel nu S Pen-kompabiliteten.

Og da det for et par uger siden kom frem, at Samsung S21 vil være S Pen-kompatibel, er det måske ret forståeligt, at Samsung vil lægge de to linjer sammen. Eller sagt på en anden måde, rygterne om S Pen-kompabilitet på S-serien var formentlig de første tegn på, at Note-serien var på vej i graven.

Reuters bad Samsung om en kommentar, men firmaet afviste at give en sådan. Normalt skal man ikke lægge for meget i den slags, men når der ligefrem er tale om en aflivning af en af firmaets hovedproduktllinjer, ville man kunne forvente en blank afvisning, hvis der ikke var noget om snakken.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.