Forside * Featured

Simultanpremiere på ‘Wonder Woman 1984’ er en succes – Nr. 3 fremskyndes

-

Til trods for flop ved billetlugen og blandede anmeldelser har mange millioner allerede set ’Wonder Woman 1984’. WarnerMedia jubler.

’Wonder Woman 1984’ er blevet den gigantsucces, Warner Bros. håbede på. I hvert fald ifølge filmstudiet selv, der er så glade for resultatet, at de nu sætter turbo på udviklingen af den tredje Wonder Woman-film i rækken.

Annonce:

Som enhver, der har fulgt udviklingen omkring Warner Bros.’ planer for simultanpremierer i 2021 ved, var det ikke ved biografernes billetluger, Warner håbede at gøre ’Wonder Woman 1984’ til en succes.

I stedet håbede Warners hovedselskab, WarnerMedia (der igen ejes af telegiganten AT&T), at firmaets streamingtjeneste, HBO Max, ville kunne hive nye abonnenter hjem og dermed ikke bare sikre sig en enkeltbetaling for en biografbillet, men fortsatte, månedlige betalinger i samme størrelsesorden.

Det sidste var allerede tilfældet før Wonder Woman fik premiere på HBO Max i hjemlandet USA 1. juledag. Men på denne dag fik WarnerMedia så også bekræftet, at ’Wonder Woman 1984’ havde fungeret som trækplaster for de mange nye abonnenter.

Mindst 9 millioner kiggede med

Som det er typisk for streamingtjenester, har WarnerMedia ikke annonceret de konkrete streamingtal, men de har dog sagt, at ”næsten halvdelen” af alle HBO Max-abonnenter i USA streamede ’Wonder Woman 1984’ 1. juledag. Taget i betragtning, at WarnerMedia officielt har meldt ud at HBO Max to uger før premieren havde 12,6 millioner betalende abonnenter, kan man altså regne ud, at mindst 6 mio. amerikanere kiggede med inden for de første 24 timer.

Oven i dette tal kommer ”flere millioner” seere, der ifølge WarnerMedia abonnerer på HBO Max indirekte eller gennem andre tjenester, for eksempel ved at have et kabel-abonnement på HBO eller gennem diverse bundles. Hvis vi tager ”1-2-mange-reglen” for givet er det altså mindst tre millioner oven i og et samlet tal på mindst 9 millioner seere.

Man kan næppe sammenligne direkte, men hvis de samme 9 millioner seere var gået i biografen og havde betalt de mellem 10 og 20 dollar, det koster at gå i biografen i USA, afhængig af lokation og format, ville ’Wonder Woman 1984’ været en gedigen succes, der allerede på de første 24 timer kunne have hentet det meste af sit produktionsbudget hjem.

Men sådan er det naturligvis ikke fat her under coronakrisen, der både i Danmark og i USA betyder begrænset biografadgang. Så i stedet for 180 millioner dollar har ’Wonder Woman 1984’ kun hentet 16,7 millioner dollar i den første weekend i amerikanske biografer. Til sammenligning hev den første Wonder Woman-film mere end 100 millioner dollar hjem i premiereweekenden i USA.

’Wonder Woman 3’ fremskyndes

Internationalt ser det ikke ret meget bedre ud, med kun 85 millioner dollar hentet hjem ved billetlugen – og her har folk ikke engang mulighed for at se den derhjemme i stedet (med mindre, de downloader eller streamer den ulovligt, hvilket næppe kan gøre det ud for den samlede nedgang i forhold til etteren).

Alligevel skriver WarnerMedia i en pressemeddelelse, at ’Wonder Woman 1984’ er en succes, der har tjent flere penge end forventet i de første 24 timer efter den amerikanske premiere. Af samme grund har Warner Bros. nu officielt meddelt, at de fremskynder produktionen af den tredje ’Wonder Woman’-film, der ligesom toeren skal skrives af Patty Jenkins.

WarnerMedia er dog forsigtige med at sige, at Jenkins også skal instruere, sådan som hun gjorde med etteren og toeren. De skriver blot, at hun er ”attached”, hvilket betyder, at der ikke er skrevet nogen kontrakt under endnu. Det skyldes formentlig, at Jenkins også er blevet hyret til at instruere den næste ’Star Wars’-film, og der skulle nødig gå kludder i kalenderen.

De eneste, der ikke synes at være særlig tilfredse med forløbet omkring ’Wonder Woman 1984’, er anmelderne. Filmen fik blandede anmeldelser med en Rotten Tomatoes-anmelderscore på 65% og Metacritic-anmelderscore på 59%.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.