Forside * Nyheder

Apple tester foldbare iPhones og bygger Touch ID ind i skærme i år

-

Ifølge Bloomberg er Apple klar til at gøre som deres Android-konkurrenter, når det gælder fingeraftrykslæsere i skærmen – muligvis på grund af Face IDs problemer med mundbind.

Det var ikke kun nyt om iMac’ernes nye design, som Bloombergs Mark Gurman havde hørt fra sine kilder hos Apple. Det viste sig, at der også var nyt om iPhone, både når det gælder den korte bane, og når det gælder en lidt fjernere fremtid.

Annonce:

På den korte bane handler det om fingeraftrykslæsere. Fingeraftrykslæser-teknologien Touch ID er et af de få eksempler, hvor Apple rent faktisk valgte deres normalt lidt konservative strategi fra, når det gælder den nyeste smartphone-hardware.

Med Touch ID var Apple blandt de allerførste, der satte en fingeraftrykslæser i Home-knappen, helt tilbage på iPhone 5S i 2013, og snart fulgte de andre smartphone-firmaer trop. Men jagten på den helt kantfri front med skærm over det hele blev ikke ligefrem hjulpet af fænomenet.

Det fik nogle smartphone-producenter, dengang med LG i spidsen, til at placere fingeraftrykslæseren bagpå, så den ikke optog plads på fronten. Apple valgte som bekendt en anden strategi, da de med iPhone X i 2017 lancerede Face ID, der gjorde fingeraftrykslæseren helt overflødig.

Tester foldbare iPhones

Eller gjorde den nu også det? Face ID havde en del børnesygdomme (f.eks. kunne man ikke bruge Face ID i landskabstilstanden ved lanceringen), og mange af dem har Apple løst med tiden. Men så kom COVID-19 og mundbindspåbud i adskillige lande verden over, hvilket gjorde tingene svære for Face ID nok engang.

Modsat mange Android-producenter havde Apple ikke givet folk et fingeraftryks-alternativ. På Android-platformen var der først mange modeller, der både havde ansigtsgenkendelse foran og fingeraftrykslæser bagpå, og siden rykkede fingeraftrykslæseren ind i skærmene på de fleste smartphones.

Ifølge Mark Gurman vil Apple nu gi’ sig, når det gælder denne trend. Om det er corona-effekten eller blot et publikumskrav er ikke til at vide, men ifølge Gurman kommer der fingeraftrykslæser i skærmen på iPhone 12S, der skulle dukke op til efteråret.

Det er dog ikke det eneste område, hvor Apple kigger de andre producenter over skuldrene. Gurman kan også berette, at Apple skam er begyndt at teste forskellige, foldbare iPhone-prototyper med bøjelige skærme i stil med dem vi hidtil har set i modeller fra f.eks. Samsung, Huawei og Motorola.

Men ifølge Gurmans kilder er Apple stadig langt fra at begynde at indbygge dem i iPhone. Foldbare skærme er stadig dyre, og vil formentlig (hvis Apple holder sin normale profitmargen intakt) bringe iPhone op i et prisniveau, hvor folk ikke kan være med. Så her er Apples forsigtighedsprincip stadig på plads, og firmaet venter formentlig på at foldbare telefoner beviser deres værd på markedet og kommer ned i pris.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.