Forside * Featured

Hvad synes børnene om – Sims 4

-

Jeg har ladet to af mine børn spille Sims 4 og derefter interviewet dem om oplevelsen. Hvordan er Sims 4 set fra en 8- og 13 årigs synspunkt?

Ofte når vi voksne skriver om spil der også henvender sig til børn, vurderer vi om spillet er sjovt for børnene. Men vurderer vi det overhovedet ud fra de samme præmisser som børnene og hvad med at spørge dem selv?

Annonce:

Da jeg er i besiddelse af hele tre piger i et aldersspænd på 5-13 år, har jeg tænkt mig ind i mellem at inddrage dem når vi kigger på spil, der henvender sig til deres alder.

Denne gang er der dog ikke tale om en spilanmeldelse. Her er tale om en lille snak med pigerne om, hvad de synes om et af de mest spillede spil i coronatiden. Et spil de elsker og kender bedre end jeg. Turen er kommet til Sims 4.

 

Lillie og Viola

 

Interviewofrene er:

Lillie på 13 år. Har indtil flere familier, husdyr, huse med videre i sims. Har spillet Sims i ca. 3 år.

Viola, 8 år. Har en familie i Sims. Har spillet sims i ca 1 år.

 

Hvad går Sims 4 ud på?

Viola: Man spiller med nogle mennesker og skal styre deres liv. Man skal sørge for de laver mad, har et arbejde og passer det. De fortæller en hvad de har brug for og så skal man gøre det, ellers bliver de sure.

Man skal også sørge for de har penge nok til mad, møbler, ferier og sådan noget, men heldigvis har jeg en snydekode så de har uanede penge.

Lillie: Ja man skal i bund og grund skabe et liv for sin familie. De kan få børn, de kan dø, de kan stort set alt det man kan i virkeligheden.

 

Hvor spiller i det?

Viola: Vi spiller på computeren. Engang prøvede vi på fars playstation, men det var svært at styre.

Lillie: I selve spillet spiller vi både i en lille by, hvor vi har et hus, men vi spiller også i en storby, hvor vi har en lejlighed.

Vi har lige sparet penge sammen til at købe den pakke, hvor man kan bo i byen. Der kommer ofte nye pakker i Sims, som man kan købe. Min far plejer at styre, hvilke pakker vi må købe. Bylivspakken er jeg ret vild med.

 

 

Så I har en familie I sims?

Viola: Ja jeg har en familie som jeg selv har lavet. Familien består af Naja, der er gravid, så er der en tumling, en der hedder Hanne og så faren som hedder Morten Møller. Jeg har selv fundet på navnene og det hele.

Lillie: Jeg har flere familier som jeg skifter imellem alt efter hvilket humør jeg er i. Nogle af dem har jeg lige lavet og andre har jeg brugt enormt lang tid på.

 

Hvad gør man så med dem?

Lillie: Man spiller med dem. Skaber en hverdag for dem og sørger for de har det godt. Man kan bygge deres huse og kan have den samme familie i flere generationer.

Familierne har behov som man skal opfylde for at de fungerer godt. De skal aktiveres, både i hjemmet og ude. Ja man kan i princippet spille med dem for evigt, hvis blot man sørger for at de får børn osv (de slører når der laves børn, red)

 

Føler I at I kender familierne?

Viola: Jeg føler at jeg kender dem jo mere jeg spiller med dem. De har forskellige personligheder og vil forskellige ting i spillet. Når man laver sine figurer kan man selv designe deres personligheder, skal de være søde, hidsige, klodsede osv.

Lillie: Ja man kender jo hele deres historie jo længere man spiller med dem. Man ved hvordan de har det og har det med hinanden.

Man laver deres personligheder og det kan man virkelig mærke i spillet. Nogle gange får man lavet nogen der ikke kan lide hinanden. Det kan der komme meget sjovt ud af.

 

 

Kan I lære noget af at spille Sims 4?

Viola: Man kan lære noget om hvordan livet er i virkeligheden fordi Sims 4 på nogle måder minder om virkeligheden med arbejde, skole, mad, sove osv.

Lillie: Ej jeg ved ikke lige hvor meget man kan bruge det til i virkeligheden, måske det der med at børn hele tiden har brug for noget, hvilket faktisk kan være en smule trættende (jeps, red.)

 

Hvorfor spiller i det så meget?

Viola: Jeg kan godt lide at være samme med min søster og spille det sammen med hende. Jeg har ikke så meget lyst til at spille det alene. Det der med at man spiller sammen elsker jeg til gengæld.

Lillie: Det er sjovt, hyggeligt og man kan leve sig ind i det det. Nogle spil kan være stressende, det er Sims ikke. Det er på en eller anden måde realistisk og man føler, at man kender dem og skal hjælpe dem.

 

Nu sidder vi hjemme pga corona. Hvorfor er det så sjovt at styre en familie der også er hjemme?

Viola: Det er altså ikke det samme. Der sker meget mere i Sims end i virkeligheden. De har fødselsdage og alt muligt. Der går jo lang tid før jeg har fødselsdag.

Lillie: Det er slet ikke det samme. I sims kan man alt det man ikke kan nu. De kan gå i træningscentret, parken, mødes med folk og ja alt det vi går og savner lige nu.

 

Spillet opdateres ofte med nye pakker. I har prøvet en del af dem, hvad synes I om det?

Lillie: Jeg kan godt lide at der kommer nye ting. Vi får nogle gange lov til at få en pakke, når der er tilbud på pakkerne og så længe man får nogle gode ting med, så det det ok synes jeg.

Pakkerne er også ret varierede og det forlænger lysten til at spille, når der sker nye ting i spillet.

 

Hvilke ting kan I bedst lide i spillet?

Viola: Bare at spille det.

Lillie: Jeg kan bedst lide at man kan blive ved at spille med samme familie. Lige nu er jeg dog meget optaget at bygge huse, hvilket jeg ikke troede jeg ville kunne finde ud af. Det er rigtig sjovt og slet ikke så svært som jeg troede.

 

Hvilke ting mangler Sims 4 ifølge jer?

Viola: Jeg ville ønske at man kunne få en robot i spillet, der gjorde ting for familien, når de ikke selv gider.

Jeg vil også gerne have at spillet kan indlæses hurtigere, så man ikke skal sidde og vente på at spille.

Lillie: Jeg savner helt vildt at kunne spille det online. Det er en kæmpe mangel, at man ikke kan besøge hinanden og det savner jeg rigtig meget.

Min søster og jeg spiller ved siden af hinanden i hver vores by. Jeg ville ønske at vi kunne være i samme verden. Jeg har også flere veninder som bor langt væk i virkeligheden som jeg ville kunne spille med online.

 

Vil I anbefale andre på jeres alder at prøve Sims 4?

Viola: Ja men de skal nok lige hjælpes lidt igang. Det skulle jeg i hvert fald.

Lillie: Ja helt klart, hvis man kan lide spil der er hyggelige og ikke handler om at skulle skyde, køre stærkt og alt sådan noget. Jeg elsker Sims og synes helt klart at andre på min alder skal prøve det.

Og med de ord siger vi tak til Lillie og Viola. Rigtig god gaming derude!

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.