Forside * Nyheder

Flere danske dokumentarfilm og kortfilm på Filmstriben

-

Nu bliver det muligt at streame mange flere danske film hjemme i sofaen. Fra den 2. marts kan biblioteksbrugere se knap 400 danske dokumentarfilm og korte fiktionsfilm på Filmstriben. Der kommer løbende flere film til.

Nu får alle biblioteksbrugere mulighed for at streame mange flere danske dokumentarfilm og kortfilm hjemme i sofaen. Bibliotekernes streamingtjeneste Filmstriben kan fra den 2. marts 2021 præsentere knap 400 danske dokumentarer og korte fiktionsfilm til unge og voksne. Nye film vil løbende komme til.

Annonce:

“Filmene er produceret med støtte fra Filminstituttet i løbet af de seneste tolv år, suppleret af enkelte ældre titler. Mange af filmene har hidtil været svære at få adgang til for publikum, og derfor har Filminstituttet nu valgt at gå sammen med DBC DIGITAL om at stille filmene til rådighed på Filmstriben. Samarbejdet sikrer også en løbende tilførsel af alle nye kort- og dokumentarfilm, der er støttet af Filminstituttet.”, fortæller Filminstituttets direktør Claus Ladegaard.

Jane Wiis, adm. direktør, DBC DIGITAL, udtaler, “Bibliotekernes arbejde spiller en helt afgørende rolle for formidlingen af vores filmskatte. Filminstituttet har nu sikret, at danskerne via deres låner-id og adgang til Filmstriben kan få glæde af disse mange unikke film. Jeg er meget glad for, at Filmstriben også her kan gøre gavn, når det gælder bibliotekernes formidling af dansk produceret indhold.”

 

Stort udvalg af film

På Filmstriben præsenteres filmene i temaer som ’Sammen og hver for sig’, ’Forfatterne har ordet’, ’Når musikken spiller’, ’Midt i en krigszone’ og ’I livets efterår’. I temaerne finder man gribende kærlighedsfilm som ’Dem vi var’ og ’Cirkusdynastiet’, forfatterportrætter om Michael Strunge og Halfdan Rasmussen, og portrætter af så forskellige musikere som rapperen Prelle og Tommy Seebach. Mange af filmene tager personlige temaer op, som fx i ’Jeg hader ADHD’ og fiktionsfilmen ’Uro’ med Alba August i hovedrollen, mens ’Til døden os skiller’ er én af flere film om at blive ældre. En hel del af filmene beskæftiger sig med store internationale udfordringer som terrorisme, krige og konflikter, migration og miljø, som fx i filmene ’Krigerne fra Nord’, ’En minister krydser sit spor’, ’Et hjem i verden’ og ’Pels’.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.