Forside * Fokus

To anholdt: Solgte ulovlig adgang til 4.000 tv-kanaler

-
Foto: Shutterstock.com

To danskere er blevet anholdt for ulovlig deling af 4000 tv-kanaler

SØIK (Statsadvokaten For Særlig Økonomisk og International Kriminalitet), i daglig tale også kaldet Bagmandspolitiet, har slået til mod en gruppe der udbød pirat-tv i Danmark.

I en aktion tirsdag blev fem adresser i hovedstadsområdet ransaget, og her blev to personer anholdt og sigtet for ulovlig deling af IPTV – tv udsendt via internettet. Det skriver SØIK i en udmelding.

Annonce:

De to mænd er sigtet for opretshavskrænkelser af særlig grov karakter. De udbød omkring 4.000 tv-kanaler via streaming som de delte med omkring 1.500 kunder.

I alt 244 af tv-kanalerne var nordiske inklusiv kanaler fra TV 2, TV3 og Discovery.

SØIK fortæller at efterforskningen blev indledt på baggrund af en anmeldelse fra Nordic Content Protection om konkrete internetsider, hvorfra der blev solgt ulovlige IPTV-abonnementer samt udstyr til brug for modtagelsen af tv-kanalerne.

 

Fra København og Glostrup

De anholdte er en 38-årig mand fra København og en 41-årig mand fra Glostrup.

De to anholdte mænd blev sigtet for ophavsretskrænkelser af særligt grov karakter og blev efterfølgende løsladt igen.

I forbindelse med anholdelserne blev der foretaget ransagninger af de pågældendes hjem, hvor IT-specialister fra Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) assisterede SØIK med at sikre beviser til sagen.

Desuden blev der beslaglagt 500.000 kr. som formodes at være fortjeneste fra salg af de ulovlige abonnementer.

 

Overvejer at gå efter brugerne

Bagmandspolitiet skal nu have set det beslaglagte materiale igennem, og vil i den forbindelse også se på muligheden for at gå efter brugerne af pirat-tv-netværket.

“Det er meget tilfredsstillende, at vi på baggrund af en grundig efterforskning kan stille de to anholdte til regnskab for deres ulovlige distribution af tv-signaler”, fortæller fungerende politikommissær hos SØIK, Liza Pallesen, og hun slutter:

“Nu skal vi have gennemgået det beslaglagte materiale – og i den forbindelse kan det ikke udelukkes, at der bliver rejst sager mod de personer, der har købt de ulovlige abonnementer”.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.