Forside * Featured

Dansk corona pas app er klar

-

Nu kan coronapas-app’en hentes til Android og Apple iOS

Coronapas-app’en hjælper med til en sikker genåbning af landet. Modsat det midlertidige coronapas, som man har kunnet se via sundhed.dk og app’en Min Sundhed, der er det nye pas også elektronisk læsbart.

Annonce:

Man bestemmer selv om de personlige oplysninger skal være synlige. Som standard er app’en i anonym visning, og her vil den der scanner QR-koden kun få at vide om der er grønt lys – om det er et gyldigt corona pas. Vælges at vise navn og fødselsdato, så kan den der scanner QR-koden også se det.

Der er indbygget scanner i selve app’en, så det er muligt at scanne andres QR-koder, og få at vide om deres corona pas er gyldigt. På den måde skal den erhvervsdrivende, eller hvem der nu har brug for at tjekke corona pas, bare bruge samme app.

App’en kan vise to corona pas:

  • Gyldigt i Danmark
  • Til international brug

Vælges den til international brug vises flere personlige oplysninger, om dig og hvad der ligger til grund for corona pas som gyldig test eller vaccination.

Endnu er der dog ikke fælles fodslag på dette område landene imellem, så skal man ud og rejse er det fortsat en god idé at tjekke rejsereglerne for de lande man besøger.

 

Tilgængelighed

App’en er udgivet til Android og Apple-enheder.

Coronapas i Google Play Store (Android)

Coronapas i App Store (Apple iOS)

 

Hvordan fungerer coronapas-appen?

– Du logger ind i appen med NemID
– Coronapas henter automatisk data fra Den Danske Mikrobiologidatabase og Det Danske Vaccinationsregister, der leverer test- og vaccinationsinformation
– Du får vist et gyldigt coronapas med en grøn farve og en QR-kode, hvis du er vaccineret, testet negativ inden for de seneste 72 timer, eller er immun efter smitte med COVID-19
– Dine data er sikret, for appen deler ikke information med andre om negativ test, vaccination eller immunitet
– Du kan opleve, at kontrollører eller andre brugere af appen scanner din QR-kode. Det gør de for at sikre, at dit coronapas er gyldigt
– Appen registrerer ikke yderligere information om dig og baserer sig udelukkende på data, der i dag fremgår i de centrale sundhedsdatabaser
– Når du skal ud at rejse, skal du vælge en særlig visning af dit coronapas: Udlandsrejse. Her kan kontrolløren se flere detaljer for, hvorfor dit coronapas er gyldigt – dvs. om du er testet negativ, er vaccineret eller er immun efter smitte med COVID-19.

Kilde: Sundhedsministeriet

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.