Forside * Featured

TEST: Poly Studio P15 Personal Video bar

-

Vi har testet en smart video og højttalerløsning fra Poly, der fungerer fint som både webcam og mødehøjttaler for enkeltpersoner på ude og hjemmekontoret

COVID-19 pandemien har for mange ændret måden vi holder møder på, og derfor er markedet for webkameraer, headset og online mødeplatforme blomstret. Vi har igennem perioden testet flere løsninger, men det er første gang vi tester en Video Bar, som kan bruges på hjemmekontoret.

Vi har testet Poly Studio P15, der kommer med et 4K webkamera, en række mikrofoner og en højttaler, der sikrer at der ikke opstår ekko, når du holder online møder.

Annonce:

 

Min skærm er 34 tommer, så stor er Poly Studio P15

Udpakning, design og installation

Poly Studio P15 kommer i en kasse, der udover selve enheden indeholder et lille stativ til at montere kameraet oven på en skærm, en 230V strømforsyning samt et USB-C kabel til at forbinde den til en computer.

Designet er simpelt og moderne. På forsiden af højttaleren sidder der et 4K kamera, der har en lukkemekanisme, der gør du kan beskytte kameraets objektiv men også sikre at ingen ser med, hvis du er bange for det. Forsiden er dækket af gråt stof, der gemmer på en enkelt højttalerenhed og 3 mikrofoner, der sørger for at alle kan høre hvad der bliver sagt i mødet, mens indbygget elektronik sørger for at der ikke går hyl og ekko i lyden. Under stoffet sidder der også en diode, der lyser i forskellige farver for at vise om kamera og mikrofon er tændt eller slukket, og du får også lyd-feedback når du muter mikrofon.

 

På bagsiden i bunden finder man USB-C port, og to USB-A porte, hvor du kan tilslutte mus og tastatur. Det er godt tænkt, og gør man lige får et par ekstra USB-porte til sin computer.

Jeg er lidt ked af at Poly ikke har tænkt USB-C hele vejen igennem, så man kunne undvære den medfølgende strømforsyning, men det må de nok have haft deres grunde til. Men jeg havde fortrukket at det enkelte USB-C kabel der alligevel skal forbindes til en computer.

Installationen er super let – Tilslut USB-C kablet til din computer (understøtter både Windows og MacOS), og så er du kørende. Det tager ikke mange sekunder og så er du i gang.

Poly Studio P15 måler 425 x 65 x 78 MM (B x H x D), og den vejer ikke mere end den let kan sidde på toppen af din skærm med den medfølgende monitor holder. Du kan iøvrigt montere løsningen på en tripod med en standard 1/4” skrue.

Jeg har testet Poly Studio P15 i et par uger, og jeg har brugt det non-stop i mit daglige arbejde, der har alt mellem 5 – 20 online møder i løbet af en dag, så jeg kan love at jeg har testet det godt og grundigt igennem i møder på både Teams, Skype for Business og enkelte videoopkald på Facebook Messenger.

 

Et rigtigt godt 4K kamera

Det indbyggede kamera understøtter både Ultra HD (4K 16:9, 2160p), Full HD (1080p) og HD (720p), og kameraet tilbyder op til 90 grader DFOV (Display Field of View). Det er iøvrigt en vinkel der er varibel da kameraet følger ansigtet, så når du sidder og bevæger dig rundt i en kontorstol så følger kameraet med, og har også en ret god autofokus og 4X zoom funktion.

Sidder man i et videomøde er den indbyggede 16:9 sensor virkelig detaljeret, og billedkvaliteten blev modtaget godt af de kolleger og leverandører jeg holdt møde med.

Kameraet har som tidligere skrevet et indbygget “privacy cover”, som jeg synes er en smart feature. Fordi du på den måde får ekstra sikkerhed om andre kigger med.

Det er klart at et godt kamera kun er en del af et videomøde, for lyden skal også følge med, men kameraet er mere end godkendt, og havde ingen problemer med at slå det Logitech Streamcam jeg normalt ellers bruger.

Kameradelen er klart godkendt

 

God lyd, men savner stereo

Poly Studio P15 har en enkelt højttaler, og jeg ville sådan ønske at Poly havde smidt to enheder i, så man kunne bruge den til at lytte til musik i pauserne mellem møderne, men med mono-lyd er det ikke så festligt som de B&W MM-1, som står på bordet ved siden af skærmen.

Til møder gør det ikke noget at det ikke er stereo, og Poly har lavet en rigtig god løsning, hvor du tydeligt kan høre hvad de andre siger, og så har Poly lavet NoiseBlock AI og akustisk pence, som gør at baggrundsstøj ikke kommer med i mødet – Og det er blevet rigeligt testet med to Westie hunde render rundt omkring når man holder møder. Og det kan jo ses i bl.a. Skype og Teams om ens mikrofon er aktiv, og der opfangede den ikke den baggrundsstøj.

Både mikrofon og højttalere er godkendt – Men som sagt savner jeg at Poly havde smidt to højttalerenheder i.

 

Poly Lens App software – Jeg brugte det ikke så meget

Poly har lavet Poly Lens App software som er en software hvor man kan sætte kamera og lyd op, og selvom jeg installeret den, og den fungerer let, må jeg sige at jeg ikke brugte den særligt meget, fordi de funktioner som er vigtige for lyd og kamera styres fint af den mødesoftware jeg bruger.

Softwaren kan minde dig om at holde pause fra skærmen, men igen hvor tit vil man komme til at bruge det ? – Men softwaren virker, og der skal nok være enkelte som synes det er sjovt, men jeg synes at det er meget vigtigere at mit webcam bare virker uden jeg skal tænke så meget over det, og det gør Poly Studio P15 rigtigt godt, så jeg ville ikke installere Poly Lens App, hvis jeg selv købte kameraet.

 

Konklusion

Jeg er vild med Poly Studio P15, og kan sagtens se at har man et fast hjemmekontor, kan det være en god investering. Prisen er høj, for du skal af med knap 4.300 DKK for løsningen (se dagspris her), men mon ikke prisen falder lidt når COVID-19 pandemien forhåbentlig slipper sit tag i verdens befolkningen og flere møder ind på arbejde igen.

Grunden til at jeg er vild med løsningen er at du får en alt-i-en løsning, hvor du ikke skal tænke på at sidde med headset på, og samtidig slipper for at høre “Jens, gider du ikke mute, for dine højttalere giver ekko”. Alt det klarer Poly Studio P15 for dig, så ja – det er mange penge, men som tiderne er lige nu så foregår mange kontorarbejders arbejde 8-10 timer foran skærmen og kameraet. Min gør ihverfald, så derfor vil jeg klart anbefale, at vil dit arbejde, eller du selv betale hvad det koster, så går man ikke galt i byen med Poly Studio P15.

 

Pris og levering

Poly Studio P15 koster fra 4.300 DKK online lige nu, og dagspris kan ses her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.