Forside * Featured

Google varmer op til en relancering af Wear OS

-

For første gang i årevis har Google udsendt en app til sit smartur-styresystem, hvilket formentlig er et tegn på en relancering ved deres kommende I/O-konference.

Vi nærmer os Google I/O, Googles årlige udviklerkonference, der i år kommer til at løbe af stablen virtuelt. Sidste år blev konferencen helt aflyst, og det er naturligvis COVID-krisen, der har forårsaget disse ændringer.

Annonce:

Ud over de sædvanlige gennemgange af Googles nyeste innovationer og årets versioner af Android og ChromeOS, ser det dog ud til, at Wear OS også får en overhaling i år. Og det er hårdt tiltrængt. Selv Google har nemlig været sløve til at gøre noget ved smarturs-operativsystemet.

Når de fleste forventer, at en Wear OS-overhaling bliver præsenteret under I/O-åbningskeynoten 18. maj, er det baseret på to nyheder: én, der er lettere spekulativ og én, der allerede er bekræftet.

Hvis vi begynder med den sidstnævnte, så handler det om en app til Wear OS, nærmere betegnet GBoard. Denne tastatur-app er velkendt blandt Android-brugere, der ofte lader den erstatte det skærmtastatur, der kommer fra producenten af Android-smartphonoen. GBoard er netop blevet sendt ud til Wear OS og erstatter den gamle ’Google Keyboard’-app på platformen.

Overhaling er tiltrængt

Når det er værd at tale om, skyldes det, at Google ikke har udsendt en ny app til Wear OS i årevis, og fordi GBoard er tæt integreret med Google Assistants diktat-evner på adskillige sprog, som det kan ses i den lille video, Google har præsenteret. I et blogindlæg har Google også antydet, at der er mere på vej til Wear OS i 2021, så det peger i retning af nye lanceringer under Google I/O.

Den anden store nyhed, der indikerer, at Wear OS står foran en overhaling, er at et kommende smartur fra Samsung angiveligt dropper Tizen og får Wear OS ombord i stedet. De seneste rygter i den forbindelse siger, at Samsung allerede i løbet af sommeren vil lancere to smarture, Galaxy Watch 4 og Active Watch 4. Mindst én af dem skulle være baseret på Wear OS.

Tizen-platformen har altid været plaget af mangel på app-understøttelse, og Wear OS har haft svært ved at følge med på de avancerede smarturs-funktioner, Apples WatchOS har præsenteret i løbet af årene. Omvendt er der mange flere virksomheder, der laver Wear OS-ure, så designudvalget er både mere varieret og indeholder flere designs, der rent faktisk ligner ure, end Apple Watch kan levere.

Rygtet om at Samsung vender tilbage til Wear OS er blevet viderebragt fra flere forskellige, uafhængige kilder, så der kan sagtens være noget om snakken. En overhaling er stærkt påkrævet, hvis såvel Samsung som Google ønsker at gøre indhug i Apples dominerende position på smartursmarkedet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.