Forside Produkter Mobil

Lige nu er det dummeste tidspunkt at købe et smartur på

-
Fossil, der blandt andet står bag Michael Kors-ure med Wear OS (bill.), kommer ikke til at opgradere de gamle modeller til det nye Google/Samsung-system (Foto: Google)

Wear OS-smarture bliver næppe opgraderet til Google og Samsungs nye OS, og der kommer nyt om Apple Watch allerede mandag.

Hvis du overvejer at købe et smartur, skal du nok vente til senere på sommeren eller helt til efteråret. Og det er uanset, om du er en del af Apples økosystem eller foretrækker Android-styresystemet på din smartphone.

Når det gælder Apple, forventes en lancering af watchOS 8 ved mandagens WWDC-åbningskeynote, der i år foregår online. Visse rygter taler om at Apple Watch bliver mere uafhængigt af iPhone, med endnu flere sundheds-, motions- og stressreduktions-features, der ikke behøver forbindelse til iPhone for at fungere.

Annonce:

Det betyder formentligt, at der også skal ny hardware på bordet. Apple har introduceret nye Apple Watch-modeller hvert år siden 2015, så mon ikke vi ser Apple Watch Series 7 senere på året, for eksempel i løbet af sensommeren eller ved efterårets iPhone-lancering? Nuværende modeller plejer at falde i pris, når det sker, så selv, hvis du kan leve med en ældre model, kan det bedre betale sig at vente.

Men det er måske endnu vigtigere at vente, hvis du er en del af det store Android-publikum. Som Google og Samsung annoncerede for nylig, er de to giganter gået sammen for at dæmme op for Apples dominans på smarturområdet, ved at fusionere deres Wear OS- og Tizen-systemer.

Vil ikke opdatere gamle ure

Samsung forventes således at annoncere Galaxy Watch 4 indenfor for få uger, der bliver det første flagskibs-smartur med det nye system ombord. Som bekendt er fordelen ved Wear OS-platformen dog imidlertid, at rigtig mange forskellige producenter laver ure med det åbne system, inklusive en række traditionelle urmærker.

Det betyder, at man ikke, som på Apple Watch, er bundet til et bestemt design, men kan vælge mellem mange forskellige ur-designs, der ofte ligner rigtige ure langt mere end Apple Watch gør. Men hvad gør disse producenter så, når Wear OS og Tizen fusionerer og dermed skaber helt nye hardwarekrav til smarturene?

Svaret er, at de lancerer nye flagskibsmodeller, mens ældre modeller må nøjes med det ”gamle” Wear OS. Sådan er det i hvert fald hos Fossil, der er en af de mere højprofilerede Wear OS-smarturproducenter. Det er også Fossil, der nu laver de tidligere danskejede og -designede Skagen-ure.

Fossil-cheferne Greg McKelvey og Steve Prokup siger til CNET, at firmaet planlægger en enkelt Fossil-topmodel med “temmelig store hardware-opgraderinger” til efteråret, der kører den nye Wear OS/Tizen-kombination. Dette smartur bliver samtidig det teknologiske fundament for nye Skagen- og Michael Kors-topmodeller med designs, der passer til disse brands. De to chefer bekræfter, at ældre Fossil-modeller IKKE får det nye smartur-system ombord.

Selvom intet naturligvis er sikkert, er Fossils udmelding en klar indikation af, hvad tredjeparts-smarturmagere i Android-økosystemet gør, når det nye smartur-OS lanceres. Det er derfor næppe nogen god idé at investere i et Wear OS-smartur lige nu. Nuværende modeller kan blive uddaterede temmelig hurtigt i løbet af sensommeren og efteråret.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.