Forside Streaming Audio

TEST: JBL Charge 5 – En trådløs højttaler med indbygget batteribank

-

JBL Charge 5 er næste generation af JBL’s populære Charge serie, der er en trådløs højttaler på 30W, der udover at kunne spille højt i op til 20 timer i alt slags vejr, også har en indbygget powerbank, så du kan oplade din telefon mens du spiller højt.

Mangler du en trådløs højttaler, der kan tåle lidt af hvert, og kan tåle at blive glemt på havebordet, og så alligevel overleve en nat med regn, så skal du læse med her. JBL er klar med 5. generation af deres JBL Charge trådløse Bluetooth højttaler, der kan spille en have op, ligesom den kan oplade din smartphone samtidigt.

JBL Charge 5 kommer med Bluetooth 5.1, og kommer i et væld af farver som passer til de fleste personers smag, uanset om det er til børneværelset eller køkkenet.

Annonce:

Vi har testet JBL Charge 5, og her er hvad vi synes

 

Udpakning, design og installation

JBL Charge 5 kommer i en mellemstor æske, der udover højttaleren indeholder et USB-A til USB-C opladningskabel, samt nogle manualer som vi skal være ærlige og sige at vi ikke læste. Dette primært fordi designet af JBL Charge 5 er meget let at forstå.

JBL Charge 5 minder om en aflang liggende tønde, der har indbygget woofer og tweeter enheder, og som er dækket af kunststof og gummi, der også gør den vand og støvtæt.

På toppen finder du 6 tydelige knapper med funktioner til at tænde og slukke, samt forbinde via Bluetooth, justere lydstyrken samt starte og stoppe musikken. Den sidste knap er til “Party Boost” som gør du kan forbinde flere JBL højttalere i samme stream og derved spille endnu større områder op.

 

knapper på toppen

På bagsiden af højttaleren finder du en USB-C port til opladning, og så er der bag et gummi-låg en USB-A port, som du kan bruge til at oplade alt hvad der kan oplades via et USB-A kabel. Uanset om det er iPhone, Android eller tablets, kan du smide dem til opladning. Det tages selvfølgelig fra den tid du kan spille musik, men JBL Charge 5 kommer med et 7.500 mAh batteri, så der er strøm nok til at dele lidt med venner og bekendte.

 

port til opladning af telefon og tablet, samt USB-C stik til opladning af højttaler.

På forsiden er der en aflang diodestribe der viser mængden af batteri, og også viser hvor langt den er kommet i genopladningen af batteriet.

Modellen vi testede var i blå, men du kan få JBL Charge 5 i sort, grå, rød, grøn, pink samt i army farver hvis du har lyst til det. Og den vejledende udsalgspris på JBL Charge 5 er lige nu 1.399 DKK.

Højttaleren måler 223 x 96,5 x 94 mm og vejer 960 gram.

JBL Charge er IP67 certificeret, der gør at den både er vand- og støvtæt, og kan tåle at ligge i 1 meter vand i op til 30 minutter.

Der er ikke så meget at sige om installation – Man tænder bare for Bluetooth pair funktionen og så er det ellers bare at give den gas med trådløs musik i op til 20 timer.

 

Hvordan lyder JBL Charge 5

Jeg er imponeret over hvor god lyd JBL Charge 5 kan levere. Den kommer med en 90mm basenhed, og en 20mm tweeter, der drives af to forstærkere 30W og 10W. Og de to enheder leverer et rigtigt sprødt lydbillede, der både giver bas til dance music og bredde til mere akustisk musik.

Vi har testet den over flere dage både inde og udenfor, og den lyder meget fint uanset hvad vi kaster efter den. Det skal naturligvis siges, at når vi skriver som vi gør, så er det altid ud fra størrelse og pris, og der yder den altså virkeligt imponerende.

Uanset hvor højt eller lavt du spiller får du et godt bredt lydbillede, og da vi prøvede med Andreas Vollenweider’s Belladonna var det ret tydeligt at JBL har fået godt styr på balancen mellem bas og diskant. For nogle vil diskanten ved standard opsætning nok være for skarp, men det kan let justeres. Vi oplevede ikke at den overstyrede ved maksimal lydstyrke. 

Lyden på JBL Charge 5 er klart godkendt.

 

Bluetooth og batteri

JBL Charge 5 kommer med Bluetooth 5.1, og et 7.500 mAh batteri, og jeg må rose JBL for at have en super stabil Bluetooth forbindelse, også selvom jeg nogle gange var mere end 10 meter væk fra højttaleren i haven.

Batteriet er rigeligt stort til at køre i op til 20 timer, men det kommer naturligvis an på hvor højt du spiller, og om du bruger højttaleren som batteribank samtidigt. Men jeg vil sige, at kører du den ved mellem lydstyrke mens du oplader din iPhone 12 Pro Max, så kan du forvente mere end 12 timers batteritid uden problemer.

 

Genopladning af batteriet sker via USB-C kabel, og er den helt tømt for batteri, tager det op til 4 timer før det er tilbage på 100% igen.

Bluetooth og batteritid er godkendt

 

Konklusion

JBL Charge 5 er virkeligt en rigtig god trådløs højttaler, du uden problemer kan tage med i haven og på stranden med dens IP67 certificering, der sikrer den mod vand og støv.

Lyden er ud fra størrelse og pris rigtig god, og så er der så mange farver og design at vælge imellem, at du med garanti kan finde en model der passer til dit behov.

Eneste anke jeg har er de 4 timer det tager at genoplade, men hvis du har spillet i de 20 timer, så trænger du nok til at sove alligevel, og så kan du jo lade den op mens du sover.

JBL Charge 5 lander på en flot karakter, og får et recordere.dk anbefaler.

 

Pris og levering

JBL Charge 5 koster 1.399 DKK, og er i handel nu. Du kan se bedste dagspris her.

JBL Charge 5

8.8
Design 8.0
Lyd (ud fra størrelse) 9.0
Batteri 9.0
Pris 9.0

Plus

  • Super lyd
  • Kæmpe batteri
  • Fedt at du kan oplade din telefon

Minus

  • 4 timers genopladning
Annonce:
Forrige artikelNu vil Power ekspandere hastigt igen
Næste artikelFolk bruger Google Maps til at mindes døde venner og familie
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.