Forside Produkter Mobil

Disse (få) smarture kan opdateres til Googles kommende Wear OS

-
Mobvois TicWatch Pro 3 og E3 kan opgraderes til Googles kommende Wear OS 3. Men først til næste år (Foto: Mobvoi)

Google lægger ikke skjul på, at det kræver nyere hardware at køre deres revitaliserede smarturs-styresystem.

Når Samsung formentlig viser deres næste Galaxy Watch-ure frem 11. august, bliver det som bekendt med et nyt styresystem ombord. Ud over de mange lækager, der er sket på design- og specifikationsfronten, har Google og Samsung allerede talt en hel del om samarbejdet omkring systemet, der tager det bedste fra Tizen og putter det ind i en opgraderet version af Wear OS.

Men hvad med alle de ure, der allerede er derude i forvejen? Som vi tidligere har nævnt, kan mange nuværende Wear OS-ure slet ikke være med på de krav, der stilles til hardwaren af det nye system. Der er dog nogle, der kan klare skærene, og Google har nu løftet sløret for, hvilke, der er tale om.

Annonce:

Således ved vi nu, at det stort set kun er de nyeste ur-modeller fra Mobvoi og Fossil, der kommer til at kunne opgraderes til systemet, der formentlig kommer til at hedde Wear OS 3. Og når det gælder Fossil-urene, skal der i den grad være tale om de nyeste modeller.

Der er nemlig nogle ure på vej fra Fossil senere i år, og det er disse, der kommer til at kunne opgraderes. Det betyder formentlig, at de ankommer med en ældre version af Wear OS og så skal igennem en opgradering senere.

Samsung alene med Wear OS 3 til at starte med

Google har nemlig samtidig også afsløret, at disse opgraderinger først kommer til at ske om et år eller mere. Ifølge tech-giganten bliver det først midt i, eller i anden halvdel af 2022, at opgraderingerne bliver tilgængelige.

Dertil kommer at ejerne af disse ure selv aktivt skal vælge at opdatere urene. Denne opt-in-løsning er ifølge Google valgt, fordi den store mængde ændringer i softwaren kommer til at betyde at alt på uret skal slettes og nulstilles under opdateringen.

Skulle du have købt et Mobvoi-ur for nylig, skal det være en TicWatch E3-, en Pro 3 LTE- eller en Pro 3 GPS-model for at uret kan opgraderes til næste år. Alle andre modeller baseret på Wear OS må blive hængende i den nuværende software-version.

Google har ikke meldt noget ud om, hvorfor der går så lang tid, før opdateringerne lander på disse ure. Det kan være på grund af begrænsninger i den tekniske support, for hvis Samsung annoncerer sine nye ure med softwaren ombord allerede om tre uger, må Wear OS 3 jo næsten være klar. Eller også er det løftet om at have Wear OS 3 eksklusivt i næsten et år, der har overtalt Samsung til at droppe Tizen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.