Forside * Nyheder

Apple Music satser stort på klassisk musik

-

Med overtagelsen af app’en Primephonic forsøger Apple nu at kapre det klassiske publikum.

Det er ikke ret længe siden, at streaming simpelthen ikke var godt nok til klassisk musik. Optagelser af akustiske instrumenter, deres overtone-frekvenser og klangen af rummet, de optages i blev ofte kvalt i kompression. 

Annonce:

Men efterhånden som de store streamingtjenester én efter én er begyndt at tilbyde Lossless- og hi-res-kvalitet (vi mangler kun at Spotify får taget sig sammen, hvilket skulle ske i år), er også fans af klassisk musik i høj lydkvalitet kommet med på streamingtoget.

Apple har dog netop foretaget et opkøb, der antyder en lidt mere aggressiv strategi, når det gælder den klassiske musik. Det ser ud som om, firmaet vil udnytte, at Spotify stadig ikke udbyder musik i den bedst mulige lydkvalitet, sådan som mange musikfans i den klassiske verden kræver.

Blandt de sidstnævnte har tjenesten Primephonic med tiden udviklet sig til det foretrukne valg for streaming af klassisk musik. Og nu er tjenesten blevet købt af Apple, der samtidig melder ud, at de nu har tænkt sig at gøre noget ekstra ud af den klassiske musik og tjenestens mest favorable funktioner. 

Ny, separat app kommer til næste år

Der bliver ifølge en pressemeddelelse fra Apple tale om en ”dedikeret oplevelse” for klassiske musikfans, der omfatter en anderledes måde at navigere rundt i musikken på end resten af indholdet på Apple Music.

Apple skriver, at de vil gøre mere ud af ”navigation og søgning på komponister og repertoire, og vise metadata i en højere detaljegrad”. Med andre ord vil det formentlig være muligt at tilgå den slags oplysninger, som klassiske musikelskere ofte går op i, såsom hvornår optagelserne fandt sted, tekniske detaljer, og hvem der spiller førsteviolinen i en symfoni og så videre. 

Derudover kommer ”hundredevis” af optagelser også til at være tilgængelig som Spatial Audio, så det bliver muligt at komme tættere på oplevelsen af at sidde i en koncertsal, når man lytter til klassisk musik i Apple Music.

Hvornår præcis den nye klassiske sektion bliver tilgængelig i Apple Music melder historien ikke noget om, blot at det bliver ”i de kommende måneder”. Primephonic lukker dog allerede ned 7. september, og tjenestens kunder får seks måneders gratis Apple Music.

Til næste år vil Apple lancere en helt separat Apple Music-app til klassisk musik, der bygger på Primephonic-app’en. Indtil da må tidligere Primephonic-kunder nøjes med Apple Musics tilbud, der dog altså ser ud til at blive væsentligt udvidet i forhold til navigation og udbud. 

Denne artikel er en del af serien: HIFI Streaming

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.