Forside * Nyheder

Til jul kan Xbox-ejere endelig streame spil fra skyen

-

Xbox Game Pass Ultimate-abonnenter vil kunne streame spil via de nyeste Xbox-spilkonsoller, når året lakker mod enden.

Man skulle tro, at Xbox-konsollerne ville være højt prioriteret, når det gælder Microsofts satsning på gaming via skyen. Men andre platforme har fået lov til at prøve Xbox Cloud Gaming af før Xbox.

Annonce:

Det giver endnu mindre mening, at teknologien rent faktisk er opkaldt efter spilkonsollerne. Men det har altså ikke forhindret Microsoft i at lancere Xbox Cloud Gaming på stort set alt andet end Xbox.

Som det er nu, kan man streame spil fra Microsofts datacentre på PC’er, samt smartphones og tablets. Selv iOS har fået adgang til spillene i skyen før Xbox, til trods for det ovenstående navn.

Til jul sker det dog endelig. I forbindelse med julesæsonen vil Microsoft frigive flere end 100 spil i skyen til Xbox series X og S og også den gamle Xbox One kommer til at kunne lege med. Men det er naturligvis ikke gratis.

Dukker automatisk op i kataloget

Man skal abonnere på Microsofts spiltjeneste for at få adgang, nærmere betegnet skal man være Xbox Game Pass Ultimate-abonnent for at deltage i streameriet. Det offentliggjorde Microsoft i forbindelse med en presse-event under Gamescom-konferencen, der foregår i disse dage.

Som videoen herunder indikerer, vil Game Pass-medlemmer med det rette abonnementsniveau kunne bladre rundt i spilkataloget som normalt for at kunne finde sky-spillene. Hvis de er Xbox Cloud Gaming-kompatible, dukker der et lille sky-ikon op ved siden af spillet i kataloget.

Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvor høj kvaliteten kan blive, når man spiller via skyen, så har Microsoft også et svar på dette. Det er klart, at man ikke kan opnå den samme kvalitet som når spillet afvikles lokalt på en top-tunet spil-pc. Men Microsoft har dog alligevel sat et mål, der hedder 1080p ved 60 frames i sekundet.

Der kommer mere nyt om en præcis lanceringsdato og andre detaljer senere på året. Dette vil måske være i forbindelse med lanceringen af de streaming-dongler, som Microsoft angiveligt er i gang med at forberede til dem, der ikke nødvendigvis har brug for en stor spilkonsol.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.