Forside * Nyheder

Xbox-chef antyder begyndelsen til enden for konsollen

-

Streaming er fremtiden, og en Xbox-dongle kan på længere sigt erstatte selve boksen.

De fleste er nok klar over, at Microsoft ligesom konkurrenten Google tror at gaming-fremtiden ligger i skyen. Men nu, hvor en offentlig lancering af xCloud og de nye Xbox-modeller rykker nærmere, begynder Microsofts Xbox-chef, Phil Spencer, at tale om det på en ny måde.

Annonce:

Tidligere har Spencer naturligt nok været forsigtig med at sige for meget om, hvad streamingtjenester som xCloud kan betyde for selve konsollerne, som Microsoft trods alt laver en del omsætning på at sælge ude i butikkerne. Han skulle jo nødigt sabotere salget – især, når der er en ny model på vej.

Men nu har Spencer så alligevel spekuleret i, hvad spil-streaming kan betyde for Microsofts strategi for spilhardware. Og han er tilsyneladende ikke bange for at sige – ganske vist indirekte – at konsollerne på et tidspunkt bliver overflødige. Det gør han ved at antyde, at der er en slags Xbox-dongle på vej, der kan håndtere spilstreaming fra xCloud.

Microsofts chef for Xbox, Phil Spencer (Foto: Screenshot).

I et interview med tech-branchemediet Stratechery, udtaler Spencer: “Jeg tror, du kommer til at se hardware i den billige ende af spektret, som for eksempel streaming-sticks og andre ting til brugere, der bare gerne vil koble noget til TV’et og spille spil via xCloud”.

Spencer forestiller sig dog også en strategi i stil med den, Microsoft kører på sine Office-produkter, og som Apple nu også kører på sin Apple TV+-app, nemlig helt at droppe det hardwaremæssige mellemled: ”Man kunne også forestille sig, at vi bare inkluderede en feature i Game Pass-abonnementet, der giver brugerne mulighed for at streame xCloud-spil til TV’et, så du kun behøver købe en controller”.

Xbox droppes ikke lige med det samme

Som det er nu, kan chipsets i hverken dongles, sticks eller TV-skærme følge med den dedikerede GPU og CPU i en konsol, naturligvis. Men efterhånden, som forsinkelsen mellem brugerens reaktioner og serveren i skyen bliver kortere, bliver dette problem også mindre. Så hvorfor overhovedet betale for en konsol, når du for meget færre penge kan køre dit favoritspil på dit TV eller en streaming-stick?

Bemærkningerne synes at være en anerkendelse af den strategi, som Google anvender med deres Stadia-tjeneste, der kan køre på en Chromecast. Spencer anerkender dog naturligvis, at der vil gå flere år, før en sådan overgang er fuldendt. Derfor nævner han også et nyt initiativ, der har været diskuteret på Xbox-holdet. En slags overgangsplan kunne være, at brugerne fik en slags ”hardware-garanti”, når de f.eks. betaler for et All Access-abonnement.

”Vi gjorde noget lignende med Xbox One sidste år, hvor nye All Access-abonnenter blev garanteret i en plads forrest i køen, når forsalget på Series X startede. Folk kendte ikke engang navnet på den nye konsol.” Med et sådant abonnement ville Microsoft kunne holde snor i brugernes hardware-vaner og hjælpe, hvis de på et tidspunkt dropper selve Xbox-konsollen til fordel for streaming-hardware.

Tilbage i 2016 arbejdede Microsoft allerede på en streaming-dongle under navnet ’Project Hobart’, men den blev siden droppet – angiveligt fordi Sony kørte deres PS4 Pro-model i stilling.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.