Forside Nyheder

Apple kan holde Fortnite ude af App Store i op til fem år

-
Da striden begyndte, lavede Epic en parodi på Apples egen ‘1984’-reklame, hvor Apple blev fremstillet som ‘Big Brother’ i stedet for en frihedskæmper (Foto: Epic)

Chefen for Epic Games har afsløret kommunikation mellem de to stridende parter, og Apple har ikke tænkt sig at lukke Fortnite ind i App Store indtil alle retshandlinger er overstået.

Brugere af iPhone og iPad skal ikke forvente at se det ultrapopulære spil Fortnite i App Store lige foreløbig. Ifølge en enkelt person med kendskab til krigen mellem Apple og Epic, kan der gå op til fem år, før Fortnite igen kan downloades som spil fra App Store.

Den person er Tim Sweeney, der er Epic Games’ topchef. Onsdag lagde han et brev op på Twitter fra Apples advokatfirma, Gibson Dunn. I brevet står der, at Apple ikke har tænkt sig at give sig en tøddel, når det gælder Epics tilstedeværelse i App Store.

Annonce:

Apple smed som bekendt Epic på porten, efter spilfirmaet brød App Store-reglerne ved at indføre sin egen betalingsteknologi i Fortnite-spillet. Det har siden ført til en retssag, hvor bølgerne er gået højt, især når det gælder PR-slagmarken i medierne.

Tidligere på måneden faldt der dom i retssagen, hvor dommer Yvonne Gonzales Rogers gav Epic ret i, at Apples handlinger er i strid med Californiens konkurrencelovgivning. Dette vil formentlig i sidste ende føre til at Apple bliver tvunget til at lade app-producenter, der leverer til App Store, linke til andre former for betalingsteknologier.

Holdes ude uanset hvad

Til gengæld var der flere punkter, hvor dommeren ikke ville dømme til fordel for Epic. Blandt andet kunne hun ikke finde belæg for, at Apple driver forretning som en monopolvirksomhed. Dette er blandt andet svært at argumentere for, eftersom f.eks. iOS kun bruges af 13-14% af det globale smartphone-marked.

Men på grund af dette og andre resultater af retshandlingerne har Epic valgt at anke den ovennævnte dom. Apple håber formentlig på, at en ankesag kan falde yderlige ud til deres fordel, og det kan være derfor, de ikke ser nogen grund til at komme Epic i møde før alle ankesager er overstået.

Det er i hvert fald essensen af det ovennævnte brev, hvori det hedder, at Apple ikke vil ”tage yderligere anmodninger om genindførsel [af Epics status som app-udvikler i App Store] indtil landsrettens dom er endelig og ikke kan appelleres yderligere. Ifølge Tim Sweeney er dette i direkte strid med, hvad Epic tidligere er blevet lovet ”hvis de er klar til at følge samme regler som alle andre”.

Men nu skriver Apple altså, at firmaet under ingen omstændigheder vil gå med til at lade Epic drive forretning i App Store, mens sagen kører. Og det kan tage flere år at nå til et punkt hvor ”landsrettens dom er endelig og ikke kan appelleres yderligere”.

I hvert fald hvis man skal tro Tim Sweeney, der sammen med ovenstående brev skriver, at sådan en proces kan tage op til fem år. Hvorvidt, det er hans egen vurdering eller Epics advokaters, er ikke til at vide. Men det virker ikke urealistisk, eftersom det allerede har taget et år at nå til den første retsmæssige milepæl i sagen.

Annonce:
Forrige artikelMange nye spændende Surface-produkter fra Microsoft
Næste artikelDanske PriceRunner køber op i Norge
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.