Forside * Nyheder

Går Sony efter Sonos med kommende HT-A5000 soundbar?

-

Sonos Arc er blevet ‘the one to beat’ i soundbar mellemklassen for sin ydelse kontra pris. Bliver det Sony HT-A5000 der kan slå denne?

Indledningsvis skal jeg undskylde for at denne artikel stiller spørgsmål som endnu ikke kan besvares, og det er først svar vi får efter at kalenderen er skiftet til 2022.

Annonce:

Men da Sonos sendte deres Arc soundbar på markedet, med Dolby Atmos til en pris på kr. 6.700, med Sonos økosystem oveni, der er den blevet ‘the one to beat’ i soundbar-mellemklassen.

Sony har nu annonceret deres seneste konkurrent i mellempris-klassen indenfor soundbars: Model HT-A5000.

Det er en soundbar med Dolby Atmos, og Sony-teknologierne til lydforbedring, ‘Vertical Surround Engine’ og ‘S-Force PRO Front Surround’. Dertil rumkorrektion via Sonys Sound Field Optimisation og lydtilpasning med Sony Acoustic Center Sync.

Sidstnævnte teknologi skaber en præcision mellem lyd og billede når soundbar er tilsluttet et TV, så der ikke opleves at lyden kommer før billedet – eller omvendt.

Sony HT-A5000 er en 5.1.2-kanals Dolby Atmos soundbar. Lyden projekteres både ud til siderne, ud foran og skråt opad (for Atmos). Det resulterer bl.a. i at man kan opleve lyden fra oven, helt uden at bruge lofthøjttalere.

Sonys soundbar her understøtter også DTS:X, der kan Sonos Arc ikke være med.

 

 

Sound Field Optimisation

HT-A5000 kommer med Sound Field Optimisation, der giver en mere personlig og fordybende lydoplevelse. Soundbaren har desuden integrerede mikrofoner, der – ifølge Sony – intelligent måler både højden og bredden af rummet, men også placeringen af den supplerende subwoofer og baghøjttalerne. Det resulterer i, at lyden bliver optimeret til at passe perfekt til netop dit rum. Sound Field Optimisation-funktionen kan nemt aktiveres via opsætningen fra hjem-menuen.

Soundbar kommer også med teknologien DSEE Extreme, der via kunstig intelligens (AI) kan genskabe detaljer i lyden som ellers var gået tabt ved digital komprimering.

 

 

Hi-res og 360 graders audio

Sony HT-A5000 kommer med understøttelse for hi-res audio og 360 Reality Audio.

Sidstnævnte er særlige optagelser som gengiver lyden 360 grader rundt, så det lyder som om man sidder midt i koncerten, fremfor at betragte den på afstand. Hvor godt det virker i en soundbar med projekteret lyd må vi afvente at se (høre)

360 Reality Audio kan høres gennem musiktjenesterne Amazon Music HD, Deezer, nugs.net og TIDAL.

Et kig ind i soundbar

 

Rig på tilslutninger

Sonys soundbar kommer med Chromecast build-in og tilbyder der udover trådløs forbindelse via Spotify Connect, Apple Airplay 2, Bluetooth og Wi-Fi.

På billedsiden klarer den 8K HDR, 4K 120 fps samt Dolby Vision.

Der er HDMI eARC, optisk indgang og en USB-indgang

 

Den medfølgende fjernbetjening

 

Tilslutninger bagpå

 

 

Flere højttalere

Det er muligt at supplere surround-setuppet med flere højttalere (ekstra tilbehør).

HT-A5000 understøtter tilslutning af en subwoofer trådløst og to baghøjttalere trådløst.

Den matchende subwoofer hedder SA-SW3 og baghøjttalerne SA-RS3S.

 

Subwoofer og baghøjttalere er ekstra tilbehør

 

Stemmestyring og Google Home

Soundbar kan tilsluttes Google Home, og styres via Google Assistant. Der understøttes også Amazon Alexa.

 

 

Pris og tilgængelighed

Sony HT-A5000 kommer til at koste kr. 7.500,-

Den lander først i butikkerne i 2022.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.