Forside * Nyheder

Norlys køber Verdos fibernet i Randers og Hobro

-
Fra venstre mod højre: Torben Poulsen, adm. direktør i Norlys Tele, Jesper Barslund, bestyrelsesformand i Norlys Tele, Torben Høeg Bonde, bestyrelsesformand i Verdo og Jakob Flyvbjerg Christensen, CEO i Verdo

Verdo og Norlys har indgået en betinget aftale om overtagelse af Verdo Tele, der ejer fibernettet i Randers og Hobro. Norlys ejer og driver Danmarks største fibernet og ejer i forvejen 25 procent af Verdo Tele. Verdo ønsker at fokusere på at bidrage til den grønne omstilling inden for sin kerneforretning.

Nu har Verdo og Norlys indgået en betinget aftale om, at Norlys overtager hele Verdo Tele og dermed fibernettet i området.

“Vi har ydet et stort bidrag til digitaliseringen af Randers og Hobro ved at etablere fibernet. I de kommende år vil fibernettet blive yderligere udbygget af færre aktører, og her vil Norlys være en af de største. Vores fokus er at bidrage til den grønne omstilling gennem forsyning, udvikling af energianlæg, handel med brændsler og teknisk infrastruktur. Derfor er det nu et godt tidspunkt for os at fremtidssikre fibernettet ved at sælge det til Norlys”, siger Torben Høeg Bonde, bestyrelsesformand i Verdo.

Annonce:

Ejerskiftet af fibernet-infrastrukturen har ingen indvirkning på kunderne, da Norlys’ selskab Stofa allerede i dag har dialogen med kunderne på fibernettet i området.

Salget betyder, at fibernettet går fra at være et mindre forretningsområde i Verdo til at supplere et allerede væsentligt område hos Norlys.

– Det har været vigtigt for os at finde den rette køber, så den positive udrulning af fibernet kan fortsætte. Med det tætte samarbejde, vi allerede har med Norlys omkring driften af fibernettet, er vi overbeviste om, at denne beslutning er den helt rette. Overdragelsen sikrer, at kunderne også i fremtiden vil opleve en høj kvalitet og service, siger Jakob Flyvbjerg Christensen, CEO i Verdo.

 

Et naturligt skridt og et stærkt strategisk match

Norlys glæder sig over aftalen med Verdo, som energi- og telekoncernen ser som en naturlig forlængelse af, at Norlys allerede ejer en fjerdedel af fibernettet og i 2019 ligeledes købte elnettet i Randers og Hobro fra Verdo.

– Vi ser et meget stærkt strategisk match, da fibernettet i Randers og Hobro ligger i naturlig forlængelse af vores eget fibernet, og begge byer er en del af vores forsyningsområde på el-nettet. Derfor er det et helt naturligt skridt, at vi nu også kan overtage det fulde ejerskab af fibernettet i området. Vi har gennem de seneste 15 år gennemført en meget omfattende fiberudrulning i det syd-, midt- og vestjyske, og i dag har flere end 85% af vores 735.000 andelshavere adgang til fibernet. Som den største aktør på området vil vores ejerskab af fibernettet i området sikre synergier og en fortsat styrkelse af driften og udviklingen af nettet, siger Jesper Barslund, COO i Norlys og bestyrelsesformand i Norlys Tele.

Som ejer af Danmarks største fibernet har Norlys en ambition om at nå 1 million fiberadresser inden udgangen af 2023.

– Vi har en ambitiøs plan for udbygningen af vores fibernet, og aftalen med Verdo understøtter den positive udvikling, som bidrager til, at Danmark fortsat er foregangsland, når det kommer til digitalisering. Samtidig er det gode samarbejde mellem os og Verdo med til at skabe tryghed for de medarbejdere, som følger med og fortsætter hos Norlys, da medarbejderne allerede i dag løser opgaverne i fællesskab, siger Torben Poulsen, adm. direktør i Norlys Tele.

Verdo har i 2021 indgået en aftale med OpenNet om at åbne fibernettet for flere indholdsaktører, og den aftale fortsætter uagtet det ventede ejerskifte.

Aftalen om overdragelse mellem Norlys og Verdo er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.