Forside * Featured

LYNTEST: Sennheiser RS 5200 nem, personlig TV lyd.

-

Personlig digital TV lyd der dur med briller og ikke kan ødelægge din frisure!

Skru lige op for TV`et!

For alle der bøvler med ikke at kunne høre TV`et, eller vil undgå at forstyrre andre i husstanden, er der en ny version af det klassiske “stetoskop” hovedtelefon koncept fra Sennheiser, – nemlig den nye RS 5200 model, som vi giver en lyntest. 

Annonce:

Opsætning

Opsætning og daglig brug af systemet er helt enkel. Den vandrette basestation tilsluttede jeg til et LG CX TV via den optiske udgang, men man kan også benytte en analog udgang (f.eks hovedtelefon udgangen eller en dedikeret “line” udgang).   De nødvendige kabler medfølger i kassen.  

Modtagerens indbyggede genopladelige batteri giver op til 12 timers lyttetid, og lades op så snart man lægger hovedtelefonen tilbage i basestationen. 

Skulle man tage hovedtelefonerne af uden at lægge dem tilbage i basestationen, slukker de automatisk når de ikke er i brug.

Man smider blot hovedtelefonen i basestationen for at holde dem med strøm.

Design

Designet kan synes lidt gammeldags, men det er virkelig praktisk og funktionelt i TV stuen, hvor man lynhurtigt kan iføre sig hovedtelefonerne, der bare “hænger” under hovedet i ørerne som et stetoskop.  Det fungerer selvsagt rigtig godt hvis man f.eks bruger briller, eller er øm om sit hår, – og øger generelt komforten meget.   Jeg brugte dem næsten en hel TV aften hvor jeg flere gange glemte jeg havde dem på.  Så ingen form for irritation der.    “Stetoskop” hovedtelefonerne virker ganske holdbare, hvilket helt sikkert er godt, når man uden tvivl kommer til at sætte sig på dem! 

Lyd

RS 5200 har en taleklarhedsfunktion,der kan aktiveres ved et tryk for at reducere distraherende baggrunds lyd, hvilket gør tv og dialog generelt lettere at forstå.

Tre forskellige lydprofiler

Der er tre forskellige profiler til TV, musik og film at vælge imellem, der øger klarheden i forskellige frekvensområder til disse typer indhold . Det er så enkelt at alle kan finde ud af det, og benytte den profil man finder lyder bedst. 

Har man brug for at balancere lyden specielt i mellem venstre og højre kanal (eksempelvis ved nedsat hørelse på et øre) kan man også justere lydstyrken individuelt for dette på basestationen.  

Den daglige regulering af lydstyrken klares direkte på hovedtelefonens kontrol knapper. 

Jeg oplevede en krystalklar trådløs transmission, selv i 20 meters afstand gennem vægge i huset.   Dette uden nogen bemærkelsesværdig forsinkelse, på trods af at der er tale om en trådløs digital forbindelse til hovedtelefonerne. 

Lyden lever op til tidligere oplevelser med Sennheiser in-ear hovedtelefoner, og leverer en kompetent, velafbalanceret lyd uden nogen skarpe tendenser og et fuldt frekvensområde.   Jeg synes dog, at mikro dynamikken virker lidt langsommere på disse RS 5200 end på f.eks Sennheiser Momentum True Wireless in ear modellerne, men RS modellerne er også møntet mere på taleforståelighed end på detaljeret musikgengivelse, så det er vel egentlig et fair kompromis. 

Med RS 5200 medfølger fire størrelser øreprop adaptere, så man kan finde den perfekte for at finde den perfekte pasform til hvert øre.

Tilpasning til alle ører med flere forskellige øreprop adaptere.

RS 5200’s lette ergonomiske design øger komforten ved at reducere trykket på ørerne. For at finde den perfekte pasform kan lytterne nu vælge mellem fire stilarter og størrelser på øreprop adaptere, herunder silicium adaptere i S- og L -størrelser. Memory -skumadapterne formes til øret for bedre støjisolering. 

På den anden side kan man vælge ørepropperne med åbent skum for at slippe mere omgivende lyd ind, hvilket var dem jeg personligt foretrak. 

Konklusion

RS 5200 er et originalt og simpelt koncept, der bare er blevet bedre.   De vil helt sikkert være et hit hos alle der gerne vil kunne se TV i fred, og høre alt hvad der bliver sagt i størst mulige komfort.   Taleforståeligheden er fremragende, og det er nemt at få “hul” igennem.   Hvis man benytter den optiske udgang på et nyere TV, skal man dog lige huske at bede TV`et om at benytte PCM lyd, da basestationen ikke kan oversætte bitstream audio.  


Sennheiser RS-5200 Personlig Hovedtelefon

Set til kr. 1.890.-

Mere info findes her og nærmeste forhandler hos Sennheiser


 

 

Denne artikel er en del af serien: Hovedtelefoner

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.