Forside * Featured

Intel, Lenovo, Microsoft og Google trækker sig fra CES

-
Firmaet Sparks designede Googles messe-hus på CES
før verden blev ramt af Corona. Det bliver dog ikke i 2022, firmaet vender triumferende tilbage (Foto: Sparks).

Forbrugerteknologi-branchens største, årlige begivenhed er nu måske i fare på grund af omicron.

For mange af os er der tale om et déja vu af de mere ubehagelige. Det er svært ikke at lade tankerne flyde hen på februar 2020, hvor Corona-pandemiens alvor begyndte at gå op for både almindelige mennesker og erhvervslivet.

Det var også på det tidspunkt, verdens teknologijournalister så måbende til, mens et af de sædvanligvis store tech-højdepunkter på den årlige kalender simpelthen blev aflyst. Dengang var der tale om mobilmessen MWC – Mobile World Congress.

Annonce:

Én efter én faldt de store udstillere fra, indtil firmaet bag MWC tog konsekvensen og aflyste, kun et par uger før messen skulle være åbnet. Og selv om der næppe bliver tale om en fuldstændig aflysning, er der ingen tvivl om situationen fra dengang ligner den, CES går igennem lige nu. Store virksomheder som Intel, Lenovo og seneste Google og Microsoft, har fulgt T-Mobile, Amazon og Meta og har aflyst deres CES-tilstedeværelse.

For de tre sidstnævnte handler det ikke så meget om at der kommer et stort hul, hvor deres messestand ellers skulle have været. De tre firmaer er ikke typisk store CES-udstillere, men kommer alligevel med en delegation, der tager møder med kolleger, partnere og tech-journalister.

 

CES i Las Vegas

Huller i messen

Men når det gælder Intel, Lenovo og Google bliver fraværet endog meget tydeligt. Google har i årene op til den online-version af CES, der fandt sted i januar i år, reklameret højlydt for Google Assistant på CES. I 2018, 2019 og 2020 plastrede søgegiganten logoer og citater over hele det monorail-tog, der transporterer CES-deltagere mellem hoteller og udstillingshaller, og havde et stort, midlertidigt Google-hus slået op lige foran indgangen til messen.

Folk flokkedes til Intels messestand i januar 2020, hvor der både var videovægge og hologrammer at se. Det kommer ikke til at ske i 2022 (Foto: Intel).

Inde i hallerne har Intel typisk været en af CES’ allerstørste udstillere, når det gælder standpladsen. Chipgiganten plejer at fylde det dobbelte af mange andre udstillere, fordi de også viser teknologi frem fra partnere, og nogle gange har de måtte brede sig over flere lokationer.

Men der bliver altså plads til at slå både kolbøtter og vejrmøller, der hvor Intels stand skulle have været. Det samme gælder for Lenovo, der også kort før jul meldte ud at de ville droppe CES. Lenovo plejer også at møde stort frem, især med produkter, vi aldrig ser noget til i Europa – og det plejer at gøre det lidt sjovere at besøge Lenovo-standen.

Meta (Facebook), Twitter, Pinterest og iHeartRadio har også meddelt at de ikke deltager, og de helt store mediepartere til CES 2022 har også sagt fra. The Verge, CNET, Engadget, Gizmodo, TechCrunch, TechRadar og Tom’s Guide, har allerede meddelt at de ikke deltager fysisk.

 

Ingen CES-aflysning endnu

Det er naturligvis den eksplosive vækst i udbredelsen af den ultrasmitsomme omicron-variant af COVID-19, der er skyld i aflysningerne. Selv om det ikke går helt så hurtigt som i Danmark lige nu, så vokser smitteraten også hastigt i USA. Det er dog nok udsigten til at skulle være i tæt afstand til hundredtusindvis af mennesker fra hele verden, der bekymrer de aflysende firmaer.

Sådan er det i hvert fald hos Google, hvor en talsperson har udtalt til TechCrunch, at firmaet ”efter at have fulgt forløbet omkring omicron-varianten tæt har besluttet at aflysningen af den fysiske tilstedeværelse er den rigtige beslutning, når det gælder vores teams’ sikkerhed og sundhed”.

I skrivende stund har CTA, der står bag CES, dog ikke tænkt sig at aflyse. Overfor flere medier begrundes det med at CES også tilbyder en mulighed for at deltage online i år, hvilket mange af de deltagende forventes at gøre brug af. Det gælder for eksempel også Recorderes vanlige delegation, som man kan læse i vores julehilsen til læserne.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.